yannick_mertens.jpg

Verdachte gokpatronen rond dubbelwedstrijd Mertens uit Lennik

woe 20 apr 2016

Bij een wedstrijd op het Challengertoernooi in Turijn (Italië) van Lennikenaar Yannick Mertens en de Nederlander Mark Vervoort werden verdachte gokpatronen vastgesteld. De Nederlandse tennisbond heeft daarom de alarmbel geluid bij de bevoegde instanties. 

Het gaat om een wedstrijd die het duo Mertens-Vervoort afwerkte in de eerste ronde van het dubbelspel van het Challengertoernooi in Turijn tegen de Italianen Edoardo Eremin en Lorenzo Sonego. De Lennikenaar en zijn Nederlandse kompaan verloren het duel met 6-3 en 6-4. Tijdens het wedstrijd werden echter verdachte gokpatronen vastgesteld. Ook de inzet voor de match was bijzonder hoog. Naar schatting werd er 91.000 euro ingezet. De Nederlandse voetbalbond heeft daarom de verdachte wedstrijd gemeld bij de bevoegde instanties. Die hebben nu een onderzoek opgestart. Bij Tennis Vlaanderen is men echter niet op de hoogte van de zaak.

In een reactie op zijn Facebookpagina reageert Mertens verrast op de berichtgeving. “Ik heb geen weet van valse praktijken en heb dit ook via de pers moeten vernemen. Ik heb er al zeker niks mee te maken. Ik zal er dan ook alles aan doen om de zaak zo snel mogelijk uit te klaren en mijn naam zuiver te houden”, aldus Mertens. (foto: archief RINGtv)