Verslag: Eppegem ontvangt Tempo Overijse in tweede amateurklasse A

zon 16 sep 2018

In de tweede amateurklasse A stond vanmiddag de interessante derby tussen Eppegem en Tempo Overijse op het menu. Eppegem stond na twee wedstrijden vijfde, Tempo met een puntje minder negende. Vrijdag manoeuvreerde Eppegem zich nog in de rol van underdog. Kon het vanuit die rol de match kon winnen?

Tempo Overijse bleek voetballend beter te zijn, maar stootte op de muur van Eppegem. Beide ploegen konden elkaar in evenwicht houden. Ook op het vlak van kansen. Bij de rust bleef het dan ook 0-0 gelijk.

Pech voor Overijse, dat na Deflem ook Taelemans geblesseerd zag uitvallen. In de tweede helft nam Eppegem stilaan de bovenhand. Na een doelpunt van Fuentes, kan ook Benhamou scoren. Nelis maakte het af en scoorde een derde doelpunt. Eppegem wint overtuigend met 3-0. “Het zou te hautain zijn om te zeggen dat wij heel wat ploegen kunnen bekampen met ons systeem,” zegt trainer Gred Vanderidt van Eppegem. “Wij passen ons aan aan de tegenstander en vandaag is dat gelukt.”