zaventem_2.jpg

Voorbeschouwing derby Zaventem-Diegem

zat 12 maa 2016

Zaventem speelt een dramatisch seizoen in de derde klasse. Het is allerlaatste met 22 punten. En zeggen dat Zaventem vorig seizoen nog in tweede klasse speelde. Straks komt de voorlaatste op bezoek: Diegem. Het wordt dus een derby op leven en dood.

Diegem telt, met een match minder gespeeld,  drie punten meer dan Zaventem. Wil Zaventem nog een waterkans op het behoud hebben, dan moet het vandaag winnen. Maar de hamvraag is: gelooft Zaventem nog in de redding? "Natuurlijk  zien we het nog zitten!", vertelt trainer Mario Michiels in RINGtv-Sport op vrijdag. "Waarom zouden we het niet zien zitten? Als trainer zeker, moet je er altijd voor de laatste minuut voor gaan. Dat is zo."

De spelers beseffen wel dat de derby van straks allesbepalend is. "Dat is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, punt," vertelt de Zaventemse kapitein Heywood De Buck. "Dat is een wedstrijd waar iedereen topfit moet zijn, die we moeten winnen. Er is geen andere mogelijkheid."
 
De druk op Zaventem is duidelijk bijzonder groot. Diegem won de heenmatch met 2-0. Bovendien moet Zaventem zes spelers missen. Drie spelers zijn gekwetst en drie andere zijn geschorst. "Ik denk dat het gewoon een kwestie is om stress en de druk te kanaliseren. En dan moeten we in staat te kunnen winnen," relativeert de trainer. "We trainen 4 keer in de week. Ik denk dat we de enige ploeg zijn die dat doet."
 
Om 15u staan KVW Zaventem en Diegem Sport tegenover elkaar.