20160415_autorace_v2.jpg

WCB racingteam uit Ternat maakt indruk

vrij 15 apr 2016

In de wereld van het autoracen hebben ze er de mond van vol. Er is een nieuw team dat indruk maakt en op korte tijd bijzonder sterk presteert. Dat team is het WCB racingteam en het komt uit onze regio. WCB is opgericht door Jimmy De Breucker uit Ternat. Jimmy zit ook achter de stuur. Wij reden met hem mee in Zolder en het moet gezegd: de man geeft gas.

Indruk maken in autoracewereld

Passie voor snelheid. Jimmy De Breucker uit Ternat is ervan vervuld. In 2014 startte hij samen met Mario Timmers een eigen raceteam. Jimmy en zijn team rijden met BWM en op korte tijd maken ze indruk in de autoracewereld. Begin dit jaar wonnen ze de 24 uur van Dubai. Een onvergetelijke ervaring.

Brandende ambitie

Vorig jaar werd Jimmy met z'n team tweede in de BMW Club Trophy. Dat is een competitie van zeven races met als hoogtepunt de 24 uur van Zolder. Zonder technische problemen was het WCB-team eerste geworden. Het nieuwe seizoen is net gestart en de ambitie is er: "Als we vorig jaar die pech niet gehad hadden, dan waren we vorig jaar al kampioen, dus dit jaar hopen we als eerste over de finish te komen en de beker in ontvangst te mogen nemen", vertelt De Breucker.

Verstand op nul en gaan

Op korte tijd zo goed worden, het is weinig teams gegeven. Het is duidelijk dat Jimmy barst van het talent. "Je mag niet bang zijn,  je moet ervoor gaan, echt verstand op nul. Je moet onder hypnose geraken en één keer dat je in die drive zit, dan moet je zeggen: "Ik wil dat bereiken." Je moet naar een doel gaan."

Meer info: www.wcbracingteam.be