brabantse_pijl_2015.jpg

Wie wint de Brabantse Pijl?

woe 13 apr 2016

In Leuven start vanmiddag de Brabantse Pijl. De aankomst is voorzien om 17u15 in Overijse. Michael Matthews is de grote favoriet. 

De Brabantse Pijl is de afsluiter van het Vlaamse voorjaar en vormt de perfecte overgangswedstrijd naar de Ardense klassiekers. De streek tussen Leuven en Overijse vormt het decor van de Brabantse Pijl. Maar de wielrenners trekken ook door Halle, Dworp, Sint-Genesius-Rode, Alsemberg, Beersel en Lot. Hou dus rekening met lokale hinder voor het verkeer. Verken hier alvast het parcours.

Ben Hermans krijgt het rugnummer 1, hij won vorig jaar de mooiste zege uit zijn carrière in de Brabantse Pijl. De BMC-Belg bleef toen uit de greep van de favorieten, ploegmaat Gilbert mocht als derde mee op het podium. Die is er dit jaar niet bij. De winnaar van 2011 en 2014 moet verstek geven nadat hij werd geopereerd aan de middelvinger. Hij liep de blessure op na een aanvaring met twee dronken bestuurders tijdens een training. Maar gelukkig kan zijn ploeg dus rekenen op Hermans.

Ook Michael Matthews is favoriet, de Australiër werd de afgelopen twee seizoenen telkens tweede en wil nu van de afwezigheid van Gilbert gebruik maken om de uitdrukking ‘Derde keer, goede keer’ kracht bij te zetten. Andere favorieten zijn Tony Gallopin, Tim Wellens, Tom-Jelte Slagter, Petr Vakoč, Sonny Colbrelli, Ben Hermans, Dries Devenyns, Enrico Gasparotto, Maurits Lammertin. Wie het geworden is weten we straks rond 17u15. (foto: Wikimedia)