Wolvertem-Merchtem houdt leider Jong Lede in bedwang: 1-1

zon 30 sep 2018

In de derde amateurklasse A van het voetbal nam Wolvertem-Merchtem het vanmiddag op tegen leider Jong Lede. Wolvertem-Merchtem was voor de partij tiende. Trainer Alan Haydock verloor sinds zijn komst nog geen enkele thuismatch met zijn wolven. En ook nu was dat niet anders. Wolvertem-Merchtem tegen Jong Lede eindigde op 1-1.

De wedstrijd is zeven minuten ver als Jong Lede de score al kan openen: Pieren kopt raak. Wolvertem-Merchtem wordt koud gepakt. 0-1 voor de Oost-Vlamingen.

Maar de Wolven zijn niet van slag. Het voetbalt beter dan Lede, al volgt daaruit weinig doelgevaar. Op het half uur begaat Gyselinck handsspel in de zestien. Geen twijfel mogelijk, de bal gaat op de stip. Laerenbergh zet zich achter de bal en mist niet. 1-1, een verdiende gelijkmaker.

De thuisploeg krijgt nog een paar goede kansen, maar de ruststand is 1-1.

Na de rust lukken de combinaties van de thuisploeg minder goed. Lede krijgt een paar goede kansen maar komt niet tot scoren. Bij Wolvertem-Merchtem krijgt Gengezo nog rood wegens natrappen.

Ondanks die man minder blijft Wolvertem-Merchtem aanvallend denken. Er komen kansen maar geen goal en zo mag de thuisploeg toch tevreden zijn met een gelijkspel tegen de co-leider.