yellow_tigers.png

Yellow Tigers kunnen net niet stunten tegen Italië

woe 6 jan 2016

Heel dichtbij, maar net niet. Dat is was vanmiddag harde verdicht voor de Yellow Tigers, ons nationaal vrouwenvolleybalteam. Op het Olympisch kwalificatietornooi in Turkije verloren ze van Italië in een bijzonder spannende vijfsetter. Setstanden waren 25-16, 23-25, 25-22, 17-25 en 15-17.

De Belgische vrouwen, met onder meer Frauke Dirickx uit Halle en Hélène Rousseaux uit Oetingen, hadden duidelijk vertrouwen geput uit hun overwinning van gisteren tegen Polen. Ze begonnen als een wervelwind aan hun wedstrijd tegen Italië en wonnen de eerste set met ruime voorsprong: 25-16. Italië kon het evenwicht wel herstellen in set twee: 23-25. De derde set werd een nek-aan-nekrace, maar uiteindelijk trokken de Belgen het laken naar zich toe: 25-22. In de vierde set namen de Italiaanse vrouwen het roer helemaal over. Ze wonnen met 17-25 en zo kwam er een vijfde set.

Die vijfde en beslissende set werd een echte thriller met matchpunten voor beide partijen. Uiteindelijk kon Italië zijn tweede matchpunt met een ace verzilveren. Het werd 15-17. De Yellow Tigers slepen dus wel een punt uit de brand, maar ze zijn nog niet zeker van de halve finale. Daarvoor moeten ze morgen winnen van Europees kampioen Rusland.