bavi_vilvoorde_1516.jpg

Yvan De Vreught neemt ontslag als coach van Bavi Vilvoorde

din 24 nov 2015

Yvan De Vreught, die reeds drie jaar actief is als hoofdcoach van Bavi Vilvoorde, heeft ontslag genomen. In afwachting van een opvolger zal assisent-coach Joris Swillen de trainingen leiden.

De tegenvallende resultaten van de laatste weken hebben Yvan De Vreught doen nadenken over zijn positie binnen de club. Hij laat weten dat hij met spijt in het hart deze beslissing genomen heeft. Maar hij is ervan overtuigd dat deze beslissing in het belang van de club is. Hij hoopt dat een nieuwe coach het potentieel van de ploeg wel kan omzetten in resultaten en een behoud kan afdwingen.

Voorzitter Jan Eyndels reageert verrast. “Het bestuur had nog het vertrouwen dat de coach en de ploeg de situatie nog zouden kunnen doen keren. Vooral omdat de huidige plaats in het klassement niet de waarde van de ploeg weerspiegelt. We kenden een zeer moeilijke start van het seizoen door verschillende blessures, waardoor we enkele matchen met enkele punten verloren. We betreuren dan ook de beslissing van Yvan De Vreught. Maar we respecteren zijn keuze en wensen hem uitdrukkelijk te bedanken voor zijn inzet de afgelopen jaren”, aldus Eyndels.