Zaventem kan weer niet winnen, degradatie steeds dichterbij

zon 24 feb 2019

Het gaat van kwaad naar erger met voetbalclub Zaventem. In de derde amateurklasse van het voetbal verloor Zaventem vandaag in eigen huis van Wolvertem-Merchtem, dat voor de wedstrijd elfde stond.

Zaventem verloor vorige week van de laatste in de stand. Vandaag moest absoluut worden gewonnen maar dat lukte (weer) niet. De eerste grote kans in de wedstrijd is voor de bezoekers. Een gevaarlijke vrije trap van Laerenbergh komt via doelman Biason in de voeten van Lyasé maar die tikt de grote kans onbegrijpelijk naast het doel.

Nadien is de partij meer in evenwicht en Zaventem krijgt zelfs een penalty na een fout op Gody. Nerinckx trapt maar kan niet scoren en dat zal de thuisploeg zuur opbreken.

Net voor de rust haalt Simic Rivera onderuit in het strafschopgebied. Laerenbergh doet het beter dan Nerinckx en hij brengt Wolvertem-Merchtem op 0-1.

In de tweede helft zijn de beste kansen weer voor Wolvertem-Merchtem, ondanks het feit dat die met één man minder verder moeten na twee keer geel voor Laerenbergh.

Eindstand 0-1. Voor Zaventem weer een nederlaag. De nieuwe coach Henri Depireux krijgt de ploeg duidelijk (nog) niet op de rails, Zaventem ziet het degradatiespook steeds dichterbij komen...