glas_zaventem.jpg

Zaventemse voetbalclubs missen mogelijk competitiestart door vervuilde velden

vrij 24 jul 2015

Ondanks het feit dat de Zaventemse voetbalvelden al verschillende malen opgeruimd werden, vinden de clubleden nog steeds glas en stenen tussen het gras. KVW Zaventem en SK Nossegem hebben alle oefenmatchen noodgedwongen moeten verplaatsen.

Verschillende voetbalvelden in Zaventem liggen vol met glasscherven. Ook de velden van derdeklasser Woluwe-Zaventem. De firma die instond voor het inzaaien en bemesten had blijkbaar de gebruikte grond onvoldoende gezeefd. Daardoor zijn de velden voorlopig onbespeelbaar want de glasscherven, schelpjes en steentjes kunnen immers zware kwetsuren veroorzaken.(Bekijk ook de reportage: 'Zaventemse voetbalvelden bezaaid met glasscherven')

De betrokken firma heeft de verschillende velden al tweemaal geruimd, onder meer met een speciaal maai- en stofzuigtoestel, maar blijkbaar zitten de terreinen nog steeds vol met afval.

Alle oefenmatchen van KVW Zaventem en SK Nossegem worden op locatie afgewerkt. Ook kan er voorlopig niet getraind worden. KVW heeft van de Belgische voetbalbond tot volgende week de tijd gekregen om alles in orde te brengen. Lukt dat niet moet de derdeklasser ook voor de competitiewedstrijden noodgedwongen uitwijken.

De firma die verantwoordelijk is voor de vervuiling plant deze week alvast een nieuwe maai- en reinigingsbeurt.