Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zorgt Eppegem voor ommekeer bij wedstrijd tegen Grimbergen?

Zorgt Eppegem voor ommekeer bij wedstrijd tegen Grimbergen?

In de derde amateurklasse A van het voetbal ontvangt Eppegem zondag Grimbergen. Grimbergen vecht ondanks de 10 op 12 van de afgelopen vier matchen nog steeds voor het behoud. Eppegem stond wekenlang stevig aan de leiding, maar plots stokt de motor. Eppegem verloor zijn laatste drie matchen. Het team staat wel nog gedeeld eerste, maar toch: wat is er aan de hand? En komt de kentering er tegen Grimbergen?

Na de voorbije weken is het toch even slikken in Eppegem. De onverwachte, maar fiere leider zit met twijfels in het hoofd na de 0 op 9. “Sinds we aan de leiding staan, gaan ploegen anders tegen ons spelen. Veel meer verdedigend. Bovendien, sinds mensen hoge verwachtingen van ons creëren, zijn de spelers uit vorm,” verklaart trainer Greg Vanderidt.

Eppegem staat nog steeds aan de leiding, omdat ook de andere kopploegen morsen met punten. Met nog zeven speeldagen te gaan, blijft Eppegem één van de titelfavorieten. Dit is echter een rol die niet bij de ploeg past, vindt coach Vanderidt: “We moeten realistisch zijn. Ofwel gaan we ons kapot spelen naar het einde van het seizoen toe, ofwel leven echt naar die eindronde toe.”

Ommekeer
De spelers kijken in elk geval uit naar de wedstrijd van zondag tegen Grimbergen: “We gaan proberen om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten en hopen tegen Grimbergen voor een ommekeer te zorgen,” zegt aanvoerder Glenn Breugelmans.

Een uitgebreide vooruitblik op de wedstrijd van zondag, zie je in ons nieuws.