Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Telers met ballen

In telers met ballen gaat RINGtv op zoek naar de meest gepassioneerde amateur-teler van onze regio. 7 toegewijde telers kweken hun favoriete fruit of groente en verklappen jou 7 weken lang hun kweekgeheimen.

In Hekelgem maken we kennis met IT'er en amateur-teler Pasal Decock. In zijn state-of-the-artmoestuin, verklapt hij ons zijn geheimen van de aspergeteelt. Benieuwd? Zeker kijken!

Vera Heymans kweekt al al jaren lang groenten in haar moestuin-bak volgens het ‘no-dig’ principe (= moestuinieren zonder bodembewerking, spitten etc… ).  Kweken in bakken is immers minder belastend voor rug en bij uitbreiding minder belastend voor je hele lichaam.  Vera kweekt verschillende groenten maar haar specialiteit is de aardappel. Zij geeft je ‘n pak tips over hoe je een aardappel het beste plant met het oog op een fantastische en smaakvolle oogst!

Maak nu kennis met Vera!

Pascal Decock heeft naast ICT ook nog een andere voorliefde: tuinieren. In zijn state-of-the-artmoestuin,  verklapt hij zijn geheimen van het asperge-kweken. Wat is de beste ondergrond? Hoe bewateren en hoeveel? En wat is het belang van 'bergskes maken' bij het planten van asperges?

Maak nu kennis met Pascal

Geert Van Damme uit Zemst is een tomatenkenner-pur sang. Hij kweekt, volgens ingewijden, toptomaten. Hij vertelt je alles wat je moet weten over trostomaten en één van de lekkerste tomatenvariaties:  de coeur de boeuf! Wat hebben 'dieven' met tomaten te maken? En wist je dat het water niet te koud mag zijn als je tomaten water geeft? 

Teler Jeroen Thiebaut uit Herne verklapt ons de kweekgeheimen van de tropische plant pakrika. Geen sinecure om te telen in onze contreien. Maar Jeroen is een topkweker en heeft daar iets op gevonden.  

Dirk Demeasmaeker is hoofdredacteur bij RINGtv. Maar ook in zijn tuin in Lennik is hij de baas. De journalist en talenknobbel heeft vooral een zwak voor de meest romantische vrucht: de aarbei. Het is niet het gemakkelijkste fruit om te telen. Maar Dirk wijdt ons in in zijn tuingeheimen en vertelt ons hoe ook jij binnenkort smaakvolle aarbeiden kan kweken en oogsten.

NET GEMIST: Telers met ballen

NET GEMIST: Telers met ballen

Nieuws

Telers Met Ballen Afl. 2: Pasal uit Hekelgem

In Hekelgem maken we kennis met IT'er en amateur-teler Pasal Decock. In zijn state-of-the-artmoestuin, verklapt hij ons zijn geheimen van de aspergeteelt. Benieuwd? Zeker kijken!

Telers Met Ballen Afl. 1: Vera uit Bever

In de eerste aflevering trekken we naar Bever. Daar teelt Vera Heymans al jarenlang groenten in haar moestuinbak volgens het “no-dig principe”. Haar specialiteit is de aardappel.