Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Telers met ballen

In telers met ballen gaat RINGtv op zoek naar de meest gepassioneerde amateur-teler van onze regio. Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op en bereiden ze een heerlijk gerecht met hun 'eigen kweek'. 

Wie is de meest gepassioneerde teler met ballen en wint het prachtige prijzenpakket van AEG? Dat zie je dinsdag & donderdag in de slotaflevering van Telers met Ballen!

NET GEMIST: Telers met ballen

NET GEMIST: Telers met ballen

Nieuws

Telers Met Ballen : Finale

Wie is de meest gepassioneerde teler met ballen en wint het prachtige prijzenpakket van AEG? Dat zie je dinsdag & donderdag in de slotaflevering van Telers met Ballen!

Telers Met Ballen : Compilatie

Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op en bereiden ze een heerlijk gerecht met hun 'eigen kweek'. In deze laatste aflevering blikken we met de kandidaten terug op hun deelname. En het is aan de kijker om te oordelen wie met de hoofdvogel...

Telers Met Ballen : De oogst van Jeroen

Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op. Deze week houden we halt bij Jeroen Thiebaut in Herne. Hij mag bijna mooie grote paprika’s plukken. Maar ze hebben wel nog wat meer zon nodig om geel of rood te kleuren.

Telers Met Ballen : De oogst van Nancy

In de moestuin groeien en bloeien de groenten niet altijd zoals gehoopt… Vorig seizoen oogstte Nancy uit de Gemeente Affligem nog gigantische bloemkolen, nu geen enkele. Maar deze Teler met Ballen laat het hoofd niet hangen! Ze heeft al nieuwe bloemkolen geplant. En intussen maakt ze met de...

Vera Heymans kweekt al al jaren lang groenten in haar moestuin-bak volgens het ‘no-dig’ principe (= moestuinieren zonder bodembewerking, spitten etc… ).  Kweken in bakken is immers minder belastend voor rug en bij uitbreiding minder belastend voor je hele lichaam.  Vera kweekt verschillende groenten maar haar specialiteit is de aardappel. Zij geeft je ‘n pak tips over hoe je een aardappel het beste plant met het oog op een fantastische en smaakvolle oogst!

Maak nu kennis met Vera!

Pascal Decock heeft naast ICT ook nog een andere voorliefde: tuinieren. In zijn state-of-the-artmoestuin,  verklapt hij zijn geheimen van het asperge-kweken. Wat is de beste ondergrond? Hoe bewateren en hoeveel? En wat is het belang van 'bergskes maken' bij het planten van asperges?

Maak nu kennis met Pascal

Geert Van Damme uit Zemst is een tomatenkenner-pur sang. Hij kweekt, volgens ingewijden, toptomaten. Hij vertelt je alles wat je moet weten over trostomaten en één van de lekkerste tomatenvariaties:  de coeur de boeuf! Wat hebben 'dieven' met tomaten te maken? En wist je dat het water niet te koud mag zijn als je tomaten water geeft? 

Maak hier kennis met Geert Van Damme.

Teler Jeroen Thiebaut uit Herne verklapt ons de kweekgeheimen van de tropische plant pakrika. Geen sinecure om te telen in onze contreien. Maar Jeroen is een topkweker en heeft daar iets op gevonden.  

Maak hier kennis met Jeroen Thiebaut.

Dirk De Mesmaeker is hoofdredacteur bij RINGtv. Maar ook in zijn tuin in Lennik is hij de baas. De journalist en talenknobbel heeft vooral een zwak voor de meest romantische vrucht: de aarbei. Het is niet het gemakkelijkste fruit om te telen. Maar Dirk wijdt ons in in zijn tuingeheimen en vertelt ons hoe ook jij binnenkort smaakvolle aarbeiden kan kweken en oogsten.

Maak hier kennis met Dirk De Mesmaeker!

In Teralfene, niet ver van de kerktoren, houdt amateur-teler Nancy Baeyens een verborgen moestuin. Ze kweekt er gangbare groenten en fruit maar haar chouchou is de chou-fleur, de bloemkool. In Telers met Ballen vertelt ze honderduit over haar lievelingsgroente en haar teeltgeheimen. 

Maak hier kennis met Nancy Baeyens!