Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Telers met ballen

In telers met ballen gaat RINGtv op zoek naar de meest gepassioneerde amateur-teler van onze regio. Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op en bereiden ze een heerlijk gerecht met hun 'eigen kweek'. 

Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op. Geert Van Damme maakt met zijn sappige en rijpe tomaten een klassieker: tomaat-garnaal. Dat zal smaken!

NET GEMIST: Telers met ballen

NET GEMIST: Telers met ballen

Nieuws

Telers Met Ballen : De oogst van Geert Van Damme

Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op. Geert Van Damme maakt met zijn sappige en rijpe tomaten een klassieker: tomaat-garnaal. Dat zal smaken!

Telers Met Ballen : De oogst van Vera

Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op. Vera uit Bever haalt alvast alles uit de kast en maakt pomme moscovite: gevulde aardappelen met kaviaar.

Telers Met Ballen : De oogst van Dirk De Mesmaeker

Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op. Dirk De Mesmaeker oogst zijn aardbeien. Hij maakt er confituur van en bereidt voor de RINGtv-kijkers ook een lekker maar eenvoudig aardbeiendessert.

Telers Met Ballen : De oogst van Pascal Decock

Nu de gewassen in de moestuin van onze Telers met Ballen oogstrijp zijn, zoeken we hen opnieuw op. Pascal Decock bijt de spits af en oogst zijn asperges en bereidt ze op de barbecue.

Vera Heymans kweekt al al jaren lang groenten in haar moestuin-bak volgens het ‘no-dig’ principe (= moestuinieren zonder bodembewerking, spitten etc… ).  Kweken in bakken is immers minder belastend voor rug en bij uitbreiding minder belastend voor je hele lichaam.  Vera kweekt verschillende groenten maar haar specialiteit is de aardappel. Zij geeft je ‘n pak tips over hoe je een aardappel het beste plant met het oog op een fantastische en smaakvolle oogst!

Maak nu kennis met Vera!

Pascal Decock heeft naast ICT ook nog een andere voorliefde: tuinieren. In zijn state-of-the-artmoestuin,  verklapt hij zijn geheimen van het asperge-kweken. Wat is de beste ondergrond? Hoe bewateren en hoeveel? En wat is het belang van 'bergskes maken' bij het planten van asperges?

Maak nu kennis met Pascal

Geert Van Damme uit Zemst is een tomatenkenner-pur sang. Hij kweekt, volgens ingewijden, toptomaten. Hij vertelt je alles wat je moet weten over trostomaten en één van de lekkerste tomatenvariaties:  de coeur de boeuf! Wat hebben 'dieven' met tomaten te maken? En wist je dat het water niet te koud mag zijn als je tomaten water geeft? 

Maak hier kennis met Geert Van Damme.

Teler Jeroen Thiebaut uit Herne verklapt ons de kweekgeheimen van de tropische plant pakrika. Geen sinecure om te telen in onze contreien. Maar Jeroen is een topkweker en heeft daar iets op gevonden.  

Maak hier kennis met Jeroen Thiebaut.

Dirk De Mesmaeker is hoofdredacteur bij RINGtv. Maar ook in zijn tuin in Lennik is hij de baas. De journalist en talenknobbel heeft vooral een zwak voor de meest romantische vrucht: de aarbei. Het is niet het gemakkelijkste fruit om te telen. Maar Dirk wijdt ons in in zijn tuingeheimen en vertelt ons hoe ook jij binnenkort smaakvolle aarbeiden kan kweken en oogsten.

Maak hier kennis met Dirk De Mesmaeker!

In Teralfene, niet ver van de kerktoren, houdt amateur-teler Nancy Baeyens een verborgen moestuin. Ze kweekt er gangbare groenten en fruit maar haar chouchou is de chou-fleur, de bloemkool. In Telers met Ballen vertelt ze honderduit over haar lievelingsgroente en haar teeltgeheimen. 

Maak hier kennis met Nancy Baeyens!