Asse-Ternat verliest voeling met top 3

maa 12 jan 2015

In de tweede landelijke van het basketbal heeft Asse-Ternat een slechte zaak gedaan in het klassement. Na het verlies vorige week tegen Duffel moest er liefst gewonnen worden tegen Beringen om de voeling met de top 3 niet te verliezen. Maar Asse-Ternat verloor na een spannende wedstrijd met 64-74.

Nochtans greep Asse-Ternat de bezoekers uit Beringen meteen bij de keel. Via center Bart Peeten kon Asse-Ternat uitlopen tot 8-3. Maar Beringen herstelde het evenwicht en stond aan het einde van het eerste kwart zes punten voor : 14-20. Maar in het tweede kwart slaagde Asse-Ternat erin om de achterstand weg te werken.

Na de rust stelde Beringen in mum van tijd orde op zaken. Maar via enkele snelle korven kwam Asse-Ternat op het einde van het derde kwart opnieuw op voorsprong : 53-47.

In het laatste kwart gaf Asse-Ternat de overwinning alsnog uit handen. Missers stapelden zich op en daar maakte Beringen gretig gebruik van. Uitblinker Uzkuraitis sleepte op het einde zelfs een tienpuntenkloof uit de brand : 64-74.

“De eerste helft was goed. Maar in de tweede helft sprokkelden we amper 23 punten en dat tijdens een thuismatch. Dat is niet genoeg om te winnen”, aldus trainer Fromholz na afloop. Meer reacties en een uitgebreid wedstrijdverslag krijg je maandag in RINGtv-Sport.