Basketdames Asse-Ternat zetten titelambities kracht bij

zon 25 nov 2018

In de eerste provinciale van het basketbal hebben de dames van Asse-Ternat hun titelambities kracht bijgezet. Asse-Ternat won thuis met 71-38 van Haacht. Asse-Ternat helemaal op koers!

Asse-Ternat kent nochtans een moeizame start tegen de leider uit Haacht. Verschillende pogingen leveren niets op. Aan de overkant lukt het wel, de bezoekers lopen uit tot 0-7. Dubin brengt Asse-Ternat halverwege het eerste kwart aan de leiding, 9-8. De thuisploeg diept die voorsprong tegen het einde van het eerste kwart verder uit tot 16-8.

In het tweede kwart kunnen de bezoekers milderen tot 20-15. Maar kleiner wordt de kloof niet, integendeel. Uiteindelijk gaat Asse-Ternat rusten met een 31-16 voorsprong.

Na de rust gaat de thuisploeg door op haar elan. Met 6 punten op een rij brengt De Raedemaeker haar team op 37-16. Het vertrouwen bij de thuisploeg groeit met de minuut en het verschil bedraagt op een bepaald moment maar liefst dertig punten, 50-20. Dan al is het duidelijk dat Haacht de leidersplaats zal moeten afstaan aan Asse-Ternat. Op het einde van het derde kwart leidt de thuisploeg met 58-28.

Het vierde kwart is overbodig. Asse-Ternat kan de voorsprong nog uitbouwen. Bervoets zet in de laatste seconde de eindstand op het scorebord. Asse-Ternat wint afgetekend met 71-38.