Diegem wint degradatie-derby tegen Grimbergen

maa 2 feb 2015

In derde klasse B won Diegem de derby tegen Grimbergen met 2-1. Beide clubs vechten, net als vorig seizoen, tegen de degradatie.

In de eerste helft was Grimbergen de betere ploeg. Na amper 7 minuten verlengde Van De Velde een vrije trap van Zorbo in doel : 0-1. Diegem herstelde gaandeweg het evenwicht maar kon pas halfweg de eerste helft een eerste keer dreigen. Na wat geharrewar kwam de bal voor de voeten van De Bouw die hem koelbloedig binnentrapte 1-1. Die gelijkmaker gaf de thuisploeg en Sarr in het bijzonder een boost.

Ook na de rust was Diegem de betere ploeg maar toch kwam ook Grimbergen af en toe eens dreigen via Bokila en Van De Velde. Pas in de slotminuten slaagde Diegem erin om de eindoverwinning naar zich toe te trekken via een kopbal van Sarr : 2-1. In het klassement wipt Diegem over Grimbergen naar de 14-de plaats.