Overijse speelt gelijk tegen Francs Borains

maa 2 maa 2015

In vierde klasse B van het voetbal kon Tempo Overijse zaterdag niet winnen van FrancsBorains. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel.

Hoogspanning, afgelopen zaterdag in het Begijnhofstadion in Overijse. Leider Tempo Overijse ontving co-leider Francs Borains. Allebei hadden ze voor de wedstrijd 48 punten. De inzet was dus groot: de eerste plaats in de stand.

Thuisploeg Overijse nam meteen het initiatief en kwam na 20 minuten op voorsprong dankzij Janssens. Maar 10 minuten voor de rust veroorzaakte Henseval een strafschop voor de bezoekers. Mourabit zette hem feilloos om: 1-1.

Na de rust bleef Overijse de gevaarlijkste ploeg, maar het waren de bezoekers die van een zwak moment in de verdediging konden profiteren: 1-2 dankzij Lai. Een kantelmoment in de wedstrijd, zo bleek, want de thuisploeg verloor de controle helemaal.

Drie rode kaarten later, één voor Overijse, twee voor Francs Borains, kon Ngangué dan toch voor de bevrijding zorgen. In de 95ste minuut trapte hij de voorzet van Roelands binnen. Eindstand: 2-2.

Er verandert dus maar weinig aan kop van het klassement. Overijse staat voorlopig wel nog op de eerste plaats door een beter doelpuntensaldo. Wolvertem won dit weekend, Pepingen verloor. Beide clubs houden elkaar gezelschap in de middenmoot. Na de gelijkmaker was de ontlading groot bij Tempo, maar de euforie maakte snel plaats voor gemengde gevoelens.