Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Beleef met RINGtv een wijnreis naar de Elzas

Beleef samen met vele andere kijkers van RINGtv een heerlijke wijnreis in de Elzas, in samenwerking met Châteaux Vini en Rantour. Dit van zondag 11 juni tot en met woensdag 14 juni.

Tijdens deze reis neemt RINGtv u mee naar verschillende wijndomeinen verspreid over de regio. De Elzaswijn is wat naar de achtergrond van het wijntoneel verdwenen. Gelukkig betekent uit het oog in dit geval niet uit het hart.

We (her)ontdekken deze smaakvolle wijnen onder begeleiding van Bart Rogiers van Châteaux Vini in Ternat. Naast al dit lekkers, zal u ook wat cultuur kunnen opsnuiven. Zo staat een bezoek aan Colmar, een stad voor levensgenieters, gepland en nemen we een kijkje achter de schermen van het Europees parlement in Straatsburg.

Programma

Zondag 11 juni 2023 Affligem – Bezoek wijnproducent Le Freud

Op zondag 2023 reizen we naar de Elzasregio. Alvorens halt te houden bij het eerste wijndomein Le Freud in Pfaffenheim, lunchen we in Fouday. Christophe Freudenreich, gastheer bij domein Le Freud, ontvangt ons in de namiddag voor een uitgebreide degustatie van hun wijnen. Na een smaakvolle namiddag worden we verwacht in Hotel l’Europe (foto onder), waar we de komende drie nachten zullen verblijven. Na een welkomstdrankje is het tijd om de voetjes onder tafel te schuiven en ons culinair te laten verwennen.

Maandag 12 juni 2023 Bezoek wijnproducent Gustave Lorentz – bezoek Kasteel Haut-Koenigsbourg – Bezoek Colmar

We beginnen de dag veelbelovend en zakken meteen af naar Gustave Lorentz in Bergheim voor de tweede wijndegustatie. Een boeiende uitleg wordt hier gevolgd door een gezellige picknick op het domein. In de namiddag is het tijd om wat cultuur op te snuiven in het Kasteel Haut-Koenigsbourg. Na een gegidst bezoek genieten we van het prachtige uitzicht. Uitblazen doen we ’s avonds in Colmar waar ieders smaakpapillen weer aangenaam verrast worden.

Dinsdag 13 juni 2023 Bezoek wijnproducent Rolly Gassmann – bezoek Riquewihr

Op dag drie hebben we een derde wijnbezoek voor u in petto. We bezoeken het wijndomein Rolly Gassmann in Rorschwihr, een wijnhuis dat gebruik maakt van traditioneel-biodynamische technieken. Van Rorschwihr trekken we naar het mooie Riquewihr waar u een gegidste rondleiding wacht, zo hoeft u niets te missen van wat deze stad te bieden heeft.

Woensdag 14 juni 2023 Bezoek Europees parlement – Boottocht in Straatsburg – Affligem

Op de laatste dag van de reis brengen we een bezoek aan het Europees Parlement. Na de lunch maken we een boottocht door Straatsburg, zo kunnen we nog volop genieten van de laatste vakantiemomenten. Nadien zetten we de afreis richting Affligem in.

Praktisch

 

 • Verblijf: Hotel L’Europe**** - www.hotel-europe-colmar.com Hotel L’Europe Colmar
 • Prijs persoon : 965 euro op basis van 2 personen + 3,30 euro verblijftax
 • Toeslag van 147 euro voor 1 persoon

 

Inbegrepen:

 

 • het vervoer per luxe autocar volgens het programma.
 • verblijf 3 nachten in Hotel L’Europe Colmar (foto links).
 • ontbijtbuffet
 • degustaties
 • lunches
 • diners
 • inclusief wijn aan tafel
 • bezoeken

 

Optioneel:

 • annulering- en bijstandsverzekering : 8 euro per dag en per persoon
 • verzekering parking Rantour : 1 euro per dag per auto

Info & inschrijven: