Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Win tickets voor Cindy Wright / Dead Poetry

Het kasteel van Gaasbeek sluit 2018 af met een overzicht van het recente oeuvre van Cindy Wright. Haar fotorealistische schilderijen, waarin verval en vergankelijkheid een leidmotief vormen, worden gecombineerd met de wereldcreatie van een nieuwe soundscape van de Nederlandse componist en luitspeler Jozef van Wissem. RINGtv heeft alvast enkele gratis tickets gereserveerd voor de kijkers en dit zijn de winnaars!

 

A. Vandendoorent
Coeck
C. Vankersschaever
M. Godderie
J. Schelkens
L.  Cleymans
S. Spitaels
F. Ghys
F. Van Hoecke
E.  Van Houte
L. Philips
M. Vrolykx
N. Paredis
L. Boeckx
M. Dewit
B. Campenhout
M. De Smer
H. Van Laar
B. Timmermans
M. Peiremans
I.  Haerden
M. Borloo
N. Renders
D. Deville
A. Daloze
C. Crevits
M. Cobbaert
J. Madalijns
E. Vermeiren
G.Cornette
 

 

Jullie tickets worden eerstdaags opgestuurd!

Wrights hedendaagse vanitasstillevens zien er bedrieglijk ‘echt’ uit. Naast virtuositeit in de weergave van bloemen, planten of insecten draagt haar werk ook een intrinsieke ecologische bezorgdheid in zich.

Vergankelijkheid en kwetsbaarheid staan al heel lang centraal in het werk van Cindy Wright. Ze brengt vlees en vlezigheid op een directe, bijna brutale manier in beeld. Ze inspireert zich op de ‘nature morte’, stillevens die in de geschiedenis van de westerse schilderkunst een prominente plaats innemen.

Maar de stillevens van Wright zijn meer dan dat. Ze confronteren de bezoeker zonder te moraliseren. Ze roepen ethische en esthetische vragen op over onze hedendaagse maatschappij. Hoe gaan wij vandaag om met dood, vergankelijkheid, kwetsbaarheid? Wat betekent het om mens te zijn? Waarin schuilt de brutaliteit van het mens-zijn? Hoe staan we ten opzichte van de voeding (ook dieren) die we tot ons nemen? Hoe gaan we om met de aardbol waarop we leven? Wat doen we er (niet) aan?

Deze thema’s vormen de kern van de hyperrealistische schilderijen die in het Kasteel van Gaasbeek tentoongesteld worden. Daar waar zelfgenomen foto’s de basis vormen van haar werken, blijft het uiteindelijk de pure materie - de kwast en de verf - die de aantrekkingskracht van haar werk bepaalt. Visuele connecties tussen haar schilderijen en de kamers van het kasteel maken deze tentoonstelling tot een indrukwekkende evenwichtsoefening.

Je kan de tentoonstelling nog tot 4 november bezoeken. Maar RINGtv heeft alvast een reeks GRATIS tickets gereserveerd voor de kijkers.

  • Wat moet je doen om in aanmerking te komen? Like onze Facebookpagina en bezorg ons hieronder jouw gegevens!
  • Ter info: persoonlijke gegevens worden enkel in het kader van deze wedstrijd gebruikt en worden verwijderd na de aanduiding van de winnaar.
  • Klik hier voor de openingsuren
  • bron info www.kasteelvangaasbeek.be

 

5 + 9 = Maak deze eenvoudige rekensom en tik de uitkomst. (Vb: 1+3, tik 4)