Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zomer v/d Korte Keten

Deze zomer zet RINGtv verse producten van bij de boer in de kijker. We volgen het parcours van de grond tot in de mond. Elke zomer bezoeken we een landbouwbedrijf in de ‘Zomer van de Korte Keten’. Op vrijdag bereidt een topchef een topgerecht met hoeveproducten in Kort & Goed. Het wordt een zomer waarbij het water je in de mond komt, elke woensdag en vrijdag op RINGtv.

 

Korte Keten 1400

Zomer van de Korte Keten
Kijk vrijdag naarKort & Goed

KORT & GOED: de recepten

Nieuws

KORT & GOED: Clafoutis van Ribier-druiven

Deze week maakt freelancechef en medewerker bij Ferm Isa Van de Ven een dessert om duimen en vingers bij af te likken: clafoutis met Ribier-druiven uit de Druivenstreek.

KORT & GOED: Gebakken eendenborst met honingsaus en appel

Chef-kok Ilse Van Keer van restaurant 't Notenhof werkt graag en vaak met honing in haar keuken. In deze aflevering van Kort en Goed deelt ze haar recept om gebakken eendenborst te maken met appel, chips van aardappelen en een honingsausje. Loopt het water je ook al in de mond?

KORT & GOED: Varkensspiering met geroosterde aardappelen en kruidenboter

De zomer is begonnen, dus dat betekent dat we opnieuw aan de barbecue kunnen!
Chef-kok Monique Pottilius van restaurant ‘t Kreukeltje in Oetingen maakt voor ons een lekkere varkensspiering in combinatie met geroosterde aardappelen en een heerlijke kruidenboter! Laat het smaken!

KORT & GOED: Pladijs op bedje van rabarber en dragon en een sausje met rode shisho

Deze keer staat Daniel Antuna van restaurant 't Stoveke in Strombeek-Bever achter het fornuis van Kort en Goed. Hij maakt vis met rabarbercompote en champagnesaus. Om duimen en vingers bij af te likken én heel eenvoudig!

 

 

NET GEMIST: Zomer van de Korte Keten

Alles bekijken
  • Aflevering 5 't Groene Hart

  • Aflevering 4 Druiven Dewit

  • Aflevering 3 Imker Walter Grooten

  • Aflevering 2 Hof Te Berchemveld

  • Aflevering 1 Den Diepen Boomgaard