Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zomer v/d Korte Keten

Deze zomer zet RINGtv verse producten van bij de boer in de kijker. We volgen het parcours van de grond tot in de mond. Elke zomer bezoeken we een landbouwbedrijf in de ‘Zomer van de Korte Keten’. Op vrijdag bereidt een topchef een topgerecht met hoeveproducten in Kort & Goed. Het wordt een zomer waarbij het water je in de mond komt, elke woensdag en vrijdag op RINGtv.

 

Korte Keten 1400

Zomer van de Korte Keten
Kijk vrijdag naarKort & Goed

KORT & GOED: de recepten

Nieuws

KORT & GOED: Tomaat gamba

In de laatste Kort & Goed maken we kennis met chef-kok Robert Van Landeghem van restaurant Michel in Groot-Bijgaarden. Hij bereidt “Tomaat gamba” met een knipoog naar onze Vlaamse klassieker ‘”tomaat garnalen”. Smakelijk!

KORT & GOED: Fijngesneden wit-blauw rundsvlees met langoustines

Deze week tovert chef-kok Noël Neckebroeck van Kasteel Diependael in Elewijt de zomer op ons bord. Hij maakt lekker fijngesneden Belgisch wit-blauw rundsvlees in combinatie met langoustines, zoete aardappel en ananas. Laat het smaken!

Panna cotta van cornet met coulis van aardbei

KORT & GOED: Panna cotta met coulis van aardbeien

Deze week maakt chef Nick Michiels van Het Brouwershuis in Steenhuffel een dessert om duimen en vingers bij af te likken: panna cotta van Cornet met coulis van aardbei.

KORT & GOED: Gerookte zalm, gepekelde groenten en yoghurt

Deze week leert chef Olivier Dumoulin van ’t Cuisientje in Beersel ons hoe we groenten moeten pekelen. Hij serveert ze bij een lekker stukje gerookte zalm. Dit zomerse gerecht is ideaal voor de komende snikhete dagen.

 

 

NET GEMIST: Zomer van de Korte Keten

Alles bekijken
  • Aflevering 8 Gambaboer Eric

  • Aflevering 7 Landbouw Van Haesendonck

  • Aflevering 6 Prinsheerlijke Aardbeien

  • Aflevering 5 't Groente Hart

  • Aflevering 4 Druiven Dewit