Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zomerkriebels

Heb jij ook elke dag zo'n zin om de zomer in te duiken? RINGtv zomert mee met sfeerreportages van de leukste evenementen, boekentips, originele vakantiejobs, recepten voor verfrissende cocktails en beelden van jeugdbewegingen op kamp. Dat en nog veel meer, elke werkdag in Zomerkriebels, op RINGtv!

Manu van De Cort Distillery uit Pepingen maakt een laatste cocktail voor dit seizoen: een heerlijke BlondSour. Een cocktail die de mosterd haalt bij de zeelieden uit de jaren 1800 en een De Cort Blond als hoofdingrediënt heeft. U merkt het : ook nu weer een boeiend verhaal en bijzonder smakelijk cocktail.

De festivalreporter

De festivalreporter

Nieuws

StraPatZen in Ternat

De tiende editie van StraPatZen in Ternat was opnieuw een schot in de roos. Het straattheaterfestival is een mix van circus, mime, clownerie en spectaculaire acrobatentoeren.

Schuimparty op Midzomer Wambeek

Onze festivalreporter schuimt deze zomer heel wat evenementen af. Deze keer kun je dat zelfs letterlijk nemen! Hij trok naar de schuimparty van Midzomer Wambeek op zoek naar de beste dancemoves. Ontdek hier het sfeerverslag!

De Festivalreporter gaat smullen op het Smaakfestival

Elke maandag bezoekt onze festivalreporter een event in onze regio. Deze week staat niet muziek, maar wel lekker eten op de affiche. Op het Smaakfestival in Halle kreeg je afgelopen weekend een heerlijke mix van gerechten uit verschillende internationale keukens.

De jobstudent

Alles bekijken
 • De Jobstudent – Filip in Hoeilaart

  In deze aflevering volgen we jobstudent Filip die als groenarbeider bij het Agentschap Natuur & Bos werkt. Hij zorgt mee voor het onderhoud van de groene long van Brussel, het Zoniënwoud.
 • De Jobstudent: Nele uit Overijse

  Deze week nemen we onze zwembroek en duikbril mee op reportage! In Zomerkriebels bezoekt RINGtv jobstudent Nele uit Overijse in het Begijntjesbad, waar ze werkt als redder.
 • De Jobstudent: Yasmine

  In deze aflevering volgen we Yasmine die een vakantiejob heeft bij het Museum voor de Oudere Technieken in Grimbergen. Ze begeleidt er verschillende workshops rond het thema ‘toekomst’.
 • De Jobstudent: Giulia

  Giulia geeft deze zomer het beste van zichzelf als animator op het speelplein in Affligem. Ze vertelt er alles over in deze aflevering van Zomerkriebels.
 • De Jobstudent: Ophelie & Jarne

  Deze week kijkt RINGtv in eigen huis en volgt onze jobstudenten Ophelie en Jarne. Zij helpen deze zomervakantie mee met tal van RINGtv-producties.
 • De Jobstudent – Filip in Hoeilaart

 • De Jobstudent: Nele uit Overijse

 • De Jobstudent: Yasmine

 • De Jobstudent: Giulia

 • De Jobstudent: Ophelie & Jarne

 

De Leeskoffer

De Leeskoffer

Nieuws

De leeskoffer – Ine Van Wymersch uit Overijse

In onze laatste leeskoffer laten we procureur des Konings van het parket Halle-Vilvoorde Ine Van Wymersch uit Overijse aan het woord. Aan de hand van 10 dooddoeners over het klimaat wil zij met haar leestip zichzelf en haar omgeving inzetten voor een beter milieu.

De leeskoffer met Jo Van Vaerenbergh

In de leeskoffer stelt Jo Van Vaerenbergh, algemeen directeur bij vzw de Rand, ons zijn favoriete auteur voor. De Ontelbaren van Elvis Peeters is niet enkel een ontspannend en vlot leesbaar zomerboek, maar ook een belangrijk en brandend actueel verhaal dat heel wat vragen oproept.

De leeskoffer met Ish Ait Hamou

Deze week bezoekt de leeskoffer Ish Ait Hamou uit Vilvoorde Deze creatieve duizendpoot heeft een grote voorliefde voor filmmaker en scenarist Quentin Tarantino en voert ons mee naar de turbulente zomer van 1969 in Hollywood! Veel kijkplezier!

De leeskoffer met Sofie Hendrickx

Sofie Hendrickx uit Machelen, onze winnaar van de brei- en naaiwedstrijd, duikt met onze leeskoffer terug in de tijd. Ontdek samen met haar een unieke bundeling aan prachtverhalen!

Op kamp

Alles bekijken
 • Op kamp bij KSA Opwijk

  Met KSA Opwijk op kamp in de Ardennen, da's helemaal back to basics! Behalve dan op vlak van energie want ze nemen hun eigen zonnepanelen mee om stroom op te wekken. In deze aflevering krijg je een uitgebreid sfeerverslag!
 • Op kamp bij Chiro Savio

  In juni zagen de meisjes van Chiro Savio nog al hun tenten in rook opgaan door een verwoestende brand. Dankzij een massale steunactie kunnen ze deze week tóch op tentenkamp gaan. In Zomerkriebels krijg je een uitgebreid sfeerverslag.
 • Op Kamp bij Chiro Hamburgers

  Elke donderdag bezoeken we één jeugdbeweging uit onze regio op kamp Vandaag zijn we te gast bij Chiro Hamburgers uit Steenokkerzeel. Zij hebben hun tenten opgeslagen in Kiewit bij Hasselt.
 • Op kamp bij Chiro Hakilo 28/07

  Deze keer gaan we op kampbezoek bij Chiro Hakilo uit Affligem. Gepakt en gezakt trekken de jongste leden op dagtocht en de oudste op tweedaagse. Ook oud-lid en burgemeester van Affligem Walter De Donder vertelt over de vele memorabele herinneringen aan zijn tijd bij de jeugdbeweging.
 • Op kamp bij KLJ Sint-Martens-Lennik 14/07

  Deze week gaan we op kampbezoek bij de meisjes van KLJ Sint-Martens-Lennik. Of ze hun ‘Flodderdag’ met vuile spelen heelhuids doorkomen? Dat ontdek je vanavond in Zomerkriebels op kamp. Ook Lennikenaar Willy Sommers vertelt met veel plezier over zijn verleden bij de KLJ!
 • Op kamp bij KSA Opwijk

 • Op kamp bij Chiro Savio

 • Op Kamp bij Chiro Hamburgers

 • Op kamp bij Chiro Hakilo 28/07

 • Op kamp bij KLJ Sint-Martens-Lennik 14/07

Zomerbars

Zomerbars

Nieuws

Zomeravond Westrand

In Zomerkriebels gaan we kokerellen en ontspannen op de Ketelheide in Dilbeek. Daar heeft cultuurcentrum Westrand de eerste van 4 zwoele zomeravonden afgetrapt. Daarna vertelt Ine Van Wymersch van het parket Halle-Vilvoorde welk boek over het klimaat het eerste is dat haar echt heeft aangezet...

Zomeren op Lembeek Beach

Iedere dinsdag nemen we je mee naar een leuke zomerplek in onze regio. Vandaag ontspannen we op het strand van Lembeek beach, waar sport en feest hand in hand gaan.

Zomerbar op de Asiat site in Vilvoorde

Iedere dinsdag nemen we je in Zomerkriebels mee naar de leukste zomerplekjes en evenementen van onze regio. Vandaag zoeken we verkoeling op de Asiat site in Vilvoorde, een ontmoetingsplek met plaats voor tentoonstellingen, kleine evenementen en een hapje en een drankje.​

Zomerbar: Wei van Wammek

In Zomerkriebels gaat RINGtv de hele zomervakantie op zoek naar de leukste plekjes en evenementen van onze regio. Eindhalte voor vandaag: de Wei van Wammek in centrum Wambeek, een laagdrempelige zomerbar, met meer dan enkel cocktails.

Tour de Crème

Alles bekijken
 • Tour de Crème: Krijmerie van Gaasbeek

  Voor deze aflevering van Tour de Crème zijn we te gast in de Krijmerie van Gaasbeek. Een heerlijk artisanaal ijsje smaakt nog zo goed na een wandeling aan het Kasteel van Gaasbeek.
 • Tour de Crème: Aerebeekhoeve in Herne

  Artisanale ijsjes proeven doen we deze keer in de pop-up van de Aerebeekhoeve in Herne, Daar wordt geen ijs van koeienmelk, maar van schapenmelk geserveerd en dat zou een totaal andere ervaring zijn.
 • Tour de Crème : Zoete Zomer in Dilbeek

  In Tour de Crème zijn we deze keer te gast bij Rita Vertongen van ijssalon Zoete Zomer in Dilbeek. Bij haar kan je een artisanaal ijsje eten in de tuin van het oude schooltje van Itterbeek.
 • Tour de Crème : ‘t Molenhof in Merchtem

  In Tour de Crème bezoeken we elke week één van de vele boerderijen waar met plezier een vers bolletje hoeve-ijs wordt geschept. Vandaag zijn we te gast in 't Molenhof in Merchtem, waar Bram en Sofie in een authentieke sfeer heerlijk hoeve-ijs aanbieden, en bekend staan om hun ijstaarten.
 • Tour de Crème – Hoeveijs Lint Grimbergen

  In Tour de Crème bezoeken we elke week één van de vele boerderijen in onze regio waar met plezier een vers bolletje hoeve-ijs wordt geschept. Vandaag zijn we te gast bij Hoeveijs Lint in Grimbergen, waar Tamara roomijs maakt met verse koemelk vanop de boerderij van haar ouders.
 • Tour de Crème: Krijmerie van Gaasbeek

 • Tour de Crème: Aerebeekhoeve in Herne

 • Tour de Crème : Zoete Zomer in Dilbeek

 • Tour de Crème : ‘t Molenhof in Merchtem

 • Tour de Crème – Hoeveijs Lint Grimbergen

NET GEMIST: De Cortales

NET GEMIST: De Cortales

Nieuws

De Cortales: BlondSour

Manu van De Cort Distillery uit Pepingen maakt een laatste cocktail voor dit seizoen: een heerlijke BlondSour. Een cocktail die de mosterd haalt bij de zeelieden uit de jaren 1800 en een De Cort Blond als hoofdingrediënt heeft. U merkt het : ook nu weer een boeiend verhaal en bijzonder smakelijk...

De Cortales: Unplugged Granaat

Manu van De Cort Distillery uit Pepingen zorgt de hele zomer voor een lekkere cocktail, maar ook voor het verhaal achter de spirit. Deze keer maakt hij een heerlijke Unplugged Granaat. Alweer een smaakvolle en verassende aanrader!

De Cortales: Pajotse Koffie

De Cortales: Pajotse Koffie Dit weekend maakt Manu van De Cort Distillery uit Pepingen een heerlijke Pajotse Koffie. Da’s een variant op de Irish Coffee waarin de oude Pajotse jenever en natuurlijk koffie de hoofdrol spelen.

De Cortales: Barb-A-Gin

Manu van De Cort Distillery uit Pepingen zorgt ook deze zomer voor een lekkere cocktail maar ook voor het verhaal achter de spirit. Dit weekend maakt hij een heerlijke Barb-A-Gin, een cocktail waarin een appel- & rabarbersapje uit Herne, een pastis en een bio-gin de hoofdrol spelen. Alweer een...