Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zomerkriebels

Heb jij ook elke dag zo'n zin om de zomer in te duiken? RINGtv zomert mee met sfeerreportages van de leukste evenementen, boekentips, originele vakantiejobs, recepten voor verfrissende cocktails en beelden van jeugdbewegingen op kamp. Dat en nog veel meer, elke werkdag in Zomerkriebels, op RINGtv!

In Tour de Crème bezoeken we elke week één van de vele boerderijen waar met plezier een vers bolletje hoeve-ijs wordt geschept. Vandaag zijn we te gast in 't Molenhof in Merchtem, waar Bram en Sofie in een authentieke sfeer heerlijk hoeve-ijs aanbieden, en bekend staan om hun ijstaarten.

De festivalreporter

De festivalreporter

Nieuws

De Festivalreporter gaat smullen op het Smaakfestival

Elke maandag bezoekt onze festivalreporter een event in onze regio. Deze week staat niet muziek, maar wel lekker eten op de affiche. Op het Smaakfestival in Halle kreeg je afgelopen weekend een heerlijke mix van gerechten uit verschillende internationale keukens.

De festivalreporter op het Walden Festival 18/07

Deze keer trekt onze festivalreporter naar de tuin van het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel voor het Walden Festival. En dat is toch iets anders dan een ander festival. Kijk en vooral luister maar!

De festivalreporter op het Vijverfestival 11/07

Het Vijverfestival schreeuwt 'sfeer'. Maar liefst drie podia en een foodtruckfestival toveren de site rond het gemeentehuis in Dilbeek om tot één groot feest. Onze festivalreporter brengt verslag uit.

De jobstudent

Alles bekijken
 • De Jobstudent: Ophelie & Jarne

  Deze week kijkt RINGtv in eigen huis en volgt onze jobstudenten Ophelie en Jarne. Zij helpen deze zomervakantie mee met tal van RINGtv-producties.
 • De Jobstudent - apotheker Emma uit Gooik

  Elke woensdag volgen we in Zomerkriebels een jobstudent met een fascinerende vakantiejob. Vandaag valt de beurt aan Emma Walravens uit Gooik. Zij steekt met plezier een handtje toe bij Apotheek Toelen in Sint-Pieters-Leeuw.
 • De Jobstudent – Matthias uit Ternat 20/07

  Deze keer stappen we het vliegtuig op met jobstudent Matthias. Hij werkt als cabin crew member bij TUI en toont dat er veel meer bij komt kijken dan alleen maar koffie uitschenken.
 • De Jobstudent – Chiara uit Herne 13/07

  In Zomerkriebels gaan we elke woensdag langs bij een student uit onze regio met een leuke of bijzondere vakantiejob. Vandaag is het de beurt aan de 23-jarige Chiara uit Herne. Zij oefent een vakantiejob als verpleegkundige uit in het Sint-Mariaziekenhuis van Halle.
 • Jobstudent - Alice uit Meise 06/07

  In Zomerkriebels maken we elke woensdag kennis met een student die een bijzondere vakantiejob heeft. Vandaag is dat Alice Famelaer uit Meise.

 

De Leeskoffer

De Leeskoffer

Nieuws

De leeskoffer met Sofie Hendrickx

Sofie Hendrickx uit Machelen, onze winnaar van de brei- en naaiwedstrijd, duikt met onze leeskoffer terug in de tijd. Ontdek samen met haar een unieke bundeling aan prachtverhalen!

De leeskoffer met Jonas De Bodt.

Deze week maakt Jonas De Bodt uit Liedekerke het mooie weer in de leeskoffer. Hij raadt ons de perfecte thriller aan om mee te nemen op reis. Bovendien maak je kans op een gratis exemplaar!

De Leeskoffer met Nadia Sminate

Deze week gaat de leeskoffer op bezoek in de Gemeente Londerzeel. Politica Nadia Sminate neemt ons mee op reis naar 'De Vlinderkamer' van Lucinda Riley. Maak jij graag kans op een exemplaar? Laat ons dan weten wat jouw boekentip is via wedstrijd@ringtv.be!

De leeskoffer met Emy Geyskens

Nog op zoek naar een leuke boekentip voor de kids tijdens de lange autorit op reis? Of gewoon lekker voor jezelf? Dan heeft onze eerste boekengast Emy Geyskens (alias De Leesfee) uit Asse alvast goed nieuws voor jou! Bovendien maak je kans op een gratis exemplaar! Je ontdekt alles hieronder in...

Op kamp

Alles bekijken
 • Op Kamp bij Chiro Hamburgers

  Elke donderdag bezoeken we één jeugdbeweging uit onze regio op kamp Vandaag zijn we te gast bij Chiro Hamburgers uit Steenokkerzeel. Zij hebben hun tenten opgeslagen in Kiewit bij Hasselt.
 • Op kamp bij KLJ Sint-Martens-Lennik 14/07

  Deze week gaan we op kampbezoek bij de meisjes van KLJ Sint-Martens-Lennik. Of ze hun ‘Flodderdag’ met vuile spelen heelhuids doorkomen? Dat ontdek je vanavond in Zomerkriebels op kamp. Ook Lennikenaar Willy Sommers vertelt met veel plezier over zijn verleden bij de KLJ!
 • Op kamp bij KLJ Merchtem 07/07

  Benieuwd wat KLJ Merchtem uitspookt op kamp in Alveringem? Dat zie je in deze aflevering van Zomerkriebels! We laten ook het thuisfront aan het woord: de mannen van Zanzibar hebben hun KLJ-uniform al een tijdje aan de haak gehangen, maar blikken met veel nostalgie terug.

Zomerbars

Zomerbars

Nieuws

Zomerbar: Wei van Wammek

In Zomerkriebels gaat RINGtv de hele zomervakantie op zoek naar de leukste plekjes en evenementen van onze regio. Eindhalte voor vandaag: de Wei van Wammek in centrum Wambeek, een laagdrempelige zomerbar, met meer dan enkel cocktails.

Gezellig Zomeren aan het Q-Beachhouse

Zomerkriebels trekt vandaag naar zee! Daar bezoeken we RINGtv-presentatrice Felice Dekens die eveneens radio maakt voor Q-Music. In het Q-Beachouse in Oostende geeft ze ons een exclusieve rondleiding.

Zomer pop-up van vzw De Poel 19/07

In de gezellige pop-up van vzw De Poel nemen volwassenen met een mentale beperking de bediening op zich. Elke woensdag, donderdag en vrijdag kan je er terecht voor een lekker drankje en hapje, maar ook voor wandelingen en workshops.

Red Flames op groot scherm bij Amuzo 12/07

Vandaag gaan de we sfeer opsnuiven in zomerbar Amuzo in de tuin van hogeschool Odisee Campus Dilbeek. Daar worden de EK-matchen van de Red Flames op groot scherm getoond. En in ‘de leeskoffer’ vertelt atleet Robin Hendrix over zijn favoriete zomerboek.

Tour de Crème

Alles bekijken
 • Tour de Crème : ‘t Molenhof in Merchtem

  In Tour de Crème bezoeken we elke week één van de vele boerderijen waar met plezier een vers bolletje hoeve-ijs wordt geschept. Vandaag zijn we te gast in 't Molenhof in Merchtem, waar Bram en Sofie in een authentieke sfeer heerlijk hoeve-ijs aanbieden, en bekend staan om hun ijstaarten.
 • Tour de Crème – Hoeveijs Lint Grimbergen

  In Tour de Crème bezoeken we elke week één van de vele boerderijen in onze regio waar met plezier een vers bolletje hoeve-ijs wordt geschept. Vandaag zijn we te gast bij Hoeveijs Lint in Grimbergen, waar Tamara roomijs maakt met verse koemelk vanop de boerderij van haar ouders.
 • Tour de Crème – Smulhoeve Liedekerke

  In Tour de Crème bezoeken we elke week één van de vele boerderijen waar met plezier een vers bolletje hoeve-ijs wordt geschept. Vandaag zijn we te gast in de Smulhoeve in Liedekerke, een familiebedrijf waar Greta verrassende soorten roomijs bereidt met dagverse melk.

NET GEMIST: De Cortales

NET GEMIST: De Cortales

Nieuws

De Cortales: Jonagold Blossom

Manu van De Cort Distillery​ uit Pepingen zorgt ook deze zomer voor een lekkere cocktail maar ook voor het verhaal achter de spirit. Dit weekend maakt hij een heerlijke Jonagold Blossom, een cocktail waarin een distillaat van Pepingse Jonagoldappelen en een Gooikse vlierbloesemsiroop de hoofdrol...

De Cortales: Ginina

Manu van De Cort Distillery uit Pepingen zorgt ook deze zomer voor een lekkere cocktail maar ook voor het verhaal achter de spirit. Dit weekend maakt hij een heerlijke Ginina, een cocktail waarin de London Dry Bio Gin & Bionina Lemon de hoofdrol spelen. Zeer eenvoudig maar super lekker en super...

De Cortales: Adams Appel Field

Manu van De Cort Distillery uit Pepingen zorgt ook deze zomer voor een lekkere cocktail maar ook voor het verhaal achter de spirit. Dit weekend maakt hij een heerlijke Adams Appel Field, een cocktail waarin jonagolds de hoofdrol spelen. En in Tour de Crème smullen we van een lekker ijsje bij De...

De Cortales: De Pajotse Ezel

Manu van De Cort Distillery uit Pepingen zorgt ook deze zomer voor een lekkere cocktail maar ook voor het verhaal achter de spirit. Dit weekend maakt hij een heerlijke Pajotse Ezel op basis van Belgische vodka. Dit moet je geproefd hebben!