Wambeek klopt hekkensluiter Lembeek en blijft leider

maa 6 maa 2017

Een logische overwinning van de thuisploeg. 4-2. Lembeek zit in slechte papieren.

Wambeek start met windvoordeel en trekt van bij de aanvang naar voren. Marquez krijgt in de eerste 10 minuten 2 kansen, maar hij schiet de eerste pal op de doelman en de tweede trapt hij nipt naast de paal. Op het kwartier belandt een corner van De Bel op de deklat. In de 25e minuut heeft de bezoekende doelman een geweldige voetreflex in huis op een schot van De Bel. Een minuut later haalt doelman Moons een geplaatste trap van Desmet uit zijn doel. Voor rust is er nog een kopkans voor Van Poucke die overgaat. Schoten van Arijs en De Bel worden gepakt door de doelman. 0-0 aan de rust.

Tot frustratie van de thuisploeg is de eerste aanval van de bezoekers in de tweede helft meteen raak na een mooie actie van Develer (0-1). Daarna neemt de thuisploeg de match in handen. Dit resulteert in de gelijkmaker van Roels, die een afvallende bal bij een corner hard binnenschiet,1-1 in de70e minuut. Dan stapelen de kansen zich snel op voor Wambeek. In de 78e minuut stuurt  Desmet Arijs in de diepte. Die zijn voorzet wordt eerst nog afgeblokt, maar Van Poucke trapt alsnog binnen  (2-1). Een paar minuten later treft Vanhoutte de lat. Vijf minuten voor tijd is er mooi samenspel tussen Desmet en Vanhoutte wiens voorzet aan de tweede paal door Wambacq wordt binnengetrapt. Twee minuten later zet Arijs de 4-1 op het bord. In de laatste seconden is er nog een misverstand tussen Roels en Vanzeebroeck waardoor de bezoekers de eindscore op 4-2 brengen. Met deze zege is Wambeek thuis 2 jaar ongeslagen en volgende week volgt de topper thuis tegen Melsbroek.