Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Merchtem

Nieuws

Politiezone AMOW bouwt nieuw commissariaat op Asphaltco-site

Nieuws

Resultaat flitscontrole politiezone AMOW: 36% te snel

Nieuws

Nieuwe kindergemeenteraad in Merchtem

Sport

Regiogenoten eindigen derde in WK voor zonnewagens in Australië

Het Belgische Punch Powertrain Solar Team is derde geëindigd in de Challenger Class van de World Solar Challenge in Australië. Aan de zelfgebouwde Belgische zonnewagen hielpen onder meer Hannelore Verhaegen uit Merchtem, Adriaan Buntix uit Sint-Genesius-Rode en Paul Vercruysse uit Alsemberg mee. 

Sport

WK zonnewagens: Vlaamse studenten klimmen naar Top 3

Op het WK voor zonnewagens in Australië heeft het Belgische Solar Team met Leuvense studenten, waaronder enkele regiogenoten, een flinke sprong voorwaarts geboekt. Na de etappe van vandaag staat het team derde.

Nieuws

Provincie helpt gemeenten en OCMW’s integreren

De PIVO-Bestuursschool van de provincie Vlaams-Brabant werkte, samen met VERA en het bureau a3o, een opleidings- en begeleidingstraject uit voor de integratie van gemeenten en OCMW’s. Merchtem, Steenokkerzeel en Tremelo zijn de eerste gemeenten die de ze integratie ingezet hebben.

Nieuws

Een gloednieuwe RINGtv.be

Sinds dinsdagavond zit RINGtv.be in een gloednieuw jasje. Door een vereenvoudigd navigatiesysteem, vindt de digitale kijker voortaan sneller zijn weg naar de laatste nieuwsupdates en de uitzendingen van RINGtv. Het geheel oogt ook zeer fris en eigentijds.

Nieuws

Parking café ‘t Sas en Ossel-centrum al maanden werf

De parking van café 't Sas aan de Brusselsesteenweg in Ossel (Merchtem) is al maanden een werf waarop vrachtwagens en bulldozers op en af rijden. "Om over de modder en klanten die wegblijven, maar te zwijgen", zucht uitbaatster Patricia Spillebeen.

Nieuws

Staking: treinverkeer en Brussels openbaar vervoer verstoord

Door de staking van het socialistische ACOD ondervinden ook het treinverkeer en het Brussels openbaar vervoer de nodige hinder. 

Nieuws uit jouw regio

Nieuws

Subsidie voor Wemmelaars die investeren in inbraakpreventie

De gemeente Wemmel tekende, na Dilbeek, als tweede gemeente in Halle-Vilvoorde het certificaat 'Inbraakveilig Wonen'. Wemmel koppelt er wel een gemeentelijke subsidie aan, en dat is nieuw in de hele regio.