Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Merchtem

Nieuws

Lichaam aangetroffen in OCMW-vijver: wellicht wanhoopsdaad

Nieuws

Erfgoeddag vandaag: kiezen voor onze geschiedenis

Nieuws

Nieuwe bijenhal in Tuinbouwschool Merchtem

Nieuws

Gerestaureerd harmonium krijgt plaats in Merchtems museum August De Boeck

Het gerestaureerde harmonium-orgel waarop de Merchtemse bekende componist August De Boeck (1865-1937) ooit speelde, is veilig ondergebracht in het nieuwe August De Boeck-museum. Dat opent officieel de deuren op zondag 22 april.

Nieuws

Steltenlopers Merchtem klaar voor Viëtnam

De Koninklijke Steltenlopers van Merchtem staan klaar om eind april met 42 leden voor de vierde maal naar Viëtnam te reizen. De grote koffer van 5 meter 10 centimeter lang en een gewicht van 302 kilogram is al gepakt!

Nieuws

1,2 Miljoen euro voor meer en betere natuur

De provincie Vlaams-Brabant geeft 166.502 euro subsidies aan 14 natuurprojecten in Vlaams-Brabant. Sinds 2013 kregen al 136 gemeentelijke natuurprojecten financiële steun van de provincie, goed voor een totaalbedrag van 1 miljoen 245.000 euro.

Nieuws

Ongenoegen over kaalkap langs Brusselsesteenweg in Merchtem

Bewoners langs de Brusselsesteenweg in Merchtem zijn misnoegd over de kaalkap die het Vlaams Gewest liet uitvoeren. Het gaat om bomen die verdwenen in de zogenaamde 'inham', ter hoogte van het huisnummer 239. Het Agentschap Wegen en Verkeer wil er op termijn een dichter groenscherm realiseren.  

Nieuws

Wagen rijdt Standaard Boekhandel Merchtem binnen

Even na zes uur vanmorgen miste een bestuurder zijn bocht aan het gemeentehuis in Merchtem-centrum. De wagen reed in het uitstalraam van de Standaard Boekhandel. 

Nieuws

Levedale Merchtem kan na 11 jaar starten met nieuwbouw

11 jaar heeft het geduurd, maar eindelijk zijn alle vergunningen, subsidiedossiers en bouwtoelatingen in orde: Levedale is in Merchtem aan de Reedijk begonnen met de bouw van een woonvoorziening voor 14 mensen met een verstandelijke beperking.

Nieuws uit jouw regio

Nieuws

Ternat plaatst zich op de kaart als Groene Halte

De vereniging TreinTramBus, de NMBS en De Lijn zetten Ternat op de toeristische kaart als Groene Halte. In samenwerking met het gemeentebestuur werd een groene wandeling uitgewerkt van het station van Ternat tot de treinhalte van Essene-Lombeek of het station van Liedekerke.