Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieu

Nieuws

Gooik wordt binnenkort een bloemenparadijs

Nieuws

'Peuk in de pocket. Niet op de grond'

Nieuws

Overijse sluit zich aan bij Statiegeldalliantie

Nieuws

Brussels Airport behaalt certificaat voor CO2-neutrale luchthaven

Brussels Airport heeft het certificaat van koolstofneutrale luchthaven behaald, het hoogst mogelijke Airport Carbon Accreditation-certificaat van ACI (Airport Council International). De luchthaven verbindt zich er ook toe blijvend de CO2-uitstoot van de onderneming te verminderen: tegen 2030...

Nieuws

Incovo gaat golfplaten met asbest inzamelen

Incovo gaat als eerste afvalintercommunale in Vlaams-Brabant golfplaten met asbest inzamelen. Vanaf 1 september kunnen inwoners van 5 gemeenten in de regio daarvoor een speciale kit aankopen.

Nieuws

Provincieraad beslist niet over toekomst Bomaco-site

De provincieraad van Vlaams-Brabant legt de toekomst van de Bomaco-site in Zellik in de handen van de deputatie. N-VA-provincieraadslid Joris Van den Cruiijce had een voorstel ingediend die de uitbreiding van de site definitief moest stopzetten. Maar de meerderheidspartijen binnen de...

Nieuws

Dijk tegen wateroverlast in Galmaarden

In Galmaarden is de Vlaamse Milieumaatschappij begonnen met de bouw van een dijk. Die moet het centrum van de gemeente beschermen tegen wateroverlast afkomstig van de Markrivier. Dat meldt Het Laatste Nieuws. 

Nieuws

Beerselse jongeren filmen hun fietstraject

De gemeente Beersel wil graag weten welke fietsroutes populair zijn bij jongeren en welke obstakels ze op hun weg tegenkomen. Bedoeling is om samen met hen te werken aan een fietsvriendelijk Beersel.

Nieuws

Recyclagepark komt naar de inwoners in Incovo-gemeenten

‘Het recyclagepark komt naar je toe!’. Onder dat motto werkt Incovo met mobiele recyclageparken in Vilvoorde, Zemst, Machelen, Meise en Londerzeel.