‘Puttekesgeur’ teistert Molenbergstraat Dilbeek

woe 28 jan 2015

De inwoners van de Molenbergstraat in Dilbeek worden geplaagd door een vreselijke geurhinder. De ellende is begonnen toen watermaatschappij TMVW eind 2013 de rioleringen vernieuwde. De bewoners eisen nu een dringende oplossing voor het stankprobleem.

De bewoners van de Molenbergstraat zijn de stank meer dan beu. Als het opvangbekken in de Rondebosstraat vol is, wordt het afvalwater naar boven gepompt, richting riolering van de Molenbergstraat.  De stank die daarbij vrijkomt, is niet te harden. “Er is geen enkele mesthoop die zo'n geur afgeeft dan de geur die dan uit de riolering komt”, verduidelijkt buurtbewoner Bob Reymaecker.

Om de geur uit de huizen te houden, bedacht de buurt allerlei creatieve lapmiddeltjes. Sommigen smeren de afvoer in met bruine zeep. Bobs buurman Francois gebruikt dan weer tennisballen.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"25315","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"341","width":"610"}}]]

Een te smalle buis in het opvangbekken zou de oorzaak zijn van alle ellende. Dilbeek werkt aan een oplossing. Zo zit de gemeente morgen met de watermaatschappij rond de tafel om een oplossing uit te werken en dat is volgens de buurtbewoners geen dag te vroeg. “Wij zitten al sinds 2013 met de geurhinder. We zijn nu 2015. En ze hebben al een heel jaar studies gedaan. Maar er is nog steeds geen resultaat uit de bus gekomen”, klaagt Bob Reymaecker. Wordt dus morgen vervolgd.