274 jobs bedreigd bij Douwe Egberts in Grimbergen

don 15 sep 2016

Het koffiebedrijf Jacobs Douwe Egberts wil begin volgend jaar zijn fabriek in Grimbergen sluiten. Daardoor staan 274 banen op de helling.  

Douwe Egberts laat weten dat het zijn productie- en distributiecapaciteiten wil optimaliseren. Het bedrijf wil een netwerk dat meer aangepast is aan de veranderende noden van de klanten. Dat laat de koffieproducent weten in een persbericht. En blijkbaar past de vestiging in Grimbergen niet in dat verhaal. 274 jobs zijn daardoor bedreigd. “Het is met veel spijt dat we deze intentie om de fabriek in Grimbergen te sluiten aankondigen. Sinds de oprichting in 1973, heeft de fabriek in Grimbergen een belangrijke rol gespeeld in de levering van koffie in West- Europa. Hoewel we het harde werk van onze Belgische medewerkers zeer waarderen en erkennen, geloven we dat dit een noodzakelijke stap is om onze toekomstige business in de regio te verstevigen”, aldus CEO Luc Volatier.  “Als prioriteit zijn we gestart met het consultatieproces met de ondernemingsraad om de volledige impact van deze intentie te kunnen bepalen. Zolang deze consultatiesessies niet zijn afgerond zal er geen definitieve beslissing genomen worden”, aldus Volatier.

Douwe Egberts heeft in Europa 14 vestigingen. De productie van Grimbergen zou overgenomen door Nederland en Tsjechië.

De vakbonden reageren niet helemaal verrast op de sluiting. Ook de voorbije jaren werd al fors bespaard op de productie. Volgens hen was de vestiging in Grimbergen zeker niet verlieslatend. Federaal minister van Werk Kris Peeters heeft intussen een onderhoud gevraagd met het management.