politiecontrole.png

Alcoholcontrole Zennevallei: meer dan 40 chauffeurs betrapt

woe 7 feb 2018

Afgelopen weekend (vrijdagnacht en zaterdagnacht) controleerde de politie van de zone Zennevallei op verschillende plaatsen in Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. In totaal werden er 400 bestuurders gecontroleerd. 34 bestuurders hadden te veel op en dienden hun rijbewijs af te geven. Zeven rijbewijzen werden zelfs ingetrokken voor 15 dagen. Verder werden nog vijf bestuurders betrapt op het sturen onder invloed van drugs. Ook deze rijbewijzen werden ingetrokken. 

Tijdens de controle probeerde één iemand te vertrekken met de wagen tijdens de inhouding van het rijbewijs. Enkele meters verder werd de bestuurster weer tegengehouden door de motorrijders. De dame mag zich aan een extra boete verwachten. 

Resultaten BOB-campagne
De resultaten van de afgelopen BOB-campagne zijn hoopvol. Zo werd  dit jaar veel meer gecontroleerd. Er werden in totaal 5 590 bestuurders gecontroleerd. Het aantal chauffeurs dat betrapt werd daalde van 155 bestuurders op 3 944 naar 109 op 5 590 bestuurders. Dat is gelijk aan 1,9 %, in vergelijking met vorig jaar toen 3,9 % van de bestuurders betrapt werd op rijden onder invloed. 


3 verkeersdoden in 2017
Verder zijn ook andere cijfers voor het jaar 2017 gekend. Zo telde de zone afgelopen jaar, jammer genoeg drie verkeersdoden. In totaal gebeurden er 236 verkeersongevallen met lichamelijke schade tot gevolg. Het ging om 263 licht gewonden, 27 zwaargewonden en dus drie dodelijke slachtoffers.


De politie van de zone Zennevallei wil een daling van de verkeersongevallen. Zo zet de zone in op snelheidscontroles, rijden onder invloed, het gebruik van de gsm achter het stuur, het dragen van de gordel en een veilige schoolomgeving. Ook controles op zwaar vervoer en rijden zonder rijbewijs behoren tot de actiedomeinen van de zone Zennevallei.