knipsel.png

Beersel heeft eerste natuurbegraafplaats van de regio

don 18 jan 2018

In Beersel wordt vlak naast het kerkhof een stukje van Rondenbos omgevormd tot een natuurbegraafplaats. Het is de eerste in zijn soort in onze regio. In vele andere landen is het concept al jaren een succes. Het gaat om een plaats waar assen kunnen verstrooid worden of waar biologisch afbreekbare urnes in de grond kunnen worden gestopt.

Omdat steeds meer inwoners er om vroegen, besliste Beersel om de natuurbegraafplaats in te richten. Het gaat om een stukje bos, vlak naast het hudige kerkhof. "Het zal om een strook van 30 bij 50 meter gaan", aldus burgemeester Hugo Vandaele. "We gaan dat stukje volledig afwerken met mooi houtwerk en dan zullen de stoffelijke overschotten, de assen, de afbreekbare urnes ofwel rechtstreeks begraven worden in de grond ofwel verstrooid worden."

Er komen verder ook zitbankjes. Het zal wel niet mogelijk zijn om naamplaatjes of gedenktekens te plaatsen. Er komt wel een zuil aan de ingang van de natuurbegraafplaats. Daar kunnen de namen van de overledenen, indien gewenst, worden ingegraveerd.