thomas_locus.png

Brasserie Julie (Sint-Martens-Bodegem) meteen goed voor Michelinster

din 21 nov 2017

Brasserie Julie, de zaak van Thomas Locus in Sint-Martens-Bodegem, heeft van de restaurantgids MIchelin al meteen een eerste ster gekregen. Opmerkelijk omdat dat zo snel gebeurt nadat chef Locus zijn vroegere sterrenzaak Bistro Margaux stopzette om te kiezen voor een ander (brasserie)concept. Opmerkelijk in onze regio is verder het feit dat Kasteel Diependael in Elewijt, vele jaren lang een sterrenzaak, zijn ster verliest.

In de nieuwe Michelingids wordt gul met sterren gegooid. 3 Restaurants krijgen er een tweede ster bij en maar liefst 13 restaurants krijgen een eerste ster. Het Hof van Cleve (Kruishoutem) en Hertog Jan (Sint-Michiels) behouden hun 3 sterren. 

Bij de 13 restaurants die voor het eerste een ster krijgen, zit ook Brasserie Julie van chef Thomas Locus in SInt-Martens-Bodegem. Precies een jaar geleden besloot Locus zijn sterrenzaak Brasserie Margaux te sluiten voor een nieuwe uitdaging. "Een brasserie waar ik zelf graag zou gaan eten,  met op de kaart gerechten tegen democratische prijzen", aldus Thomas Locus toen.

Daarmee vervoegt Brasserie Julie 4 restaurants uit onze regio die al een ster hadden: Restaurant Michel (Groot-Bijgaarden), 't Stoveke (Strombeek-Bever), Terborght (Huizingen) en Alain Bianchin (Overijse). Restaurant Kasteel Diependael in Elewijt verliest zijn ster.

In 2016 gingen we bij Thomas Locus even polsen waarom hij Bistro Margaux transformeerde tot Brasserie Julie. Bekijk hieronder opnieuw de reportage.