c0004_frame_3436.png

Brussels Airport House al goed voor 336 luchthavenjobs

maa 30 jul 2018

Het Brussels Aiport House, het werkgelegenheidsplatform op Brussels Airport, heeft vorig jaar 336 mensen aan een job op de luchthaven geholpen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Lieve Maes (N-VA) uit Zaventem heeft opgevraagd bij haar partijgenoot en minister van Werk Philippe Muyters. Er blijven intussen wel nog bijna 500 vacatures open staan op de luchthaven.

Het is al jaren een uitdaging om het aantal werkzoekenden in de Noordrand en Brussel af te stemmen op het grote aantal openstaande vacatures op de luchthaven. Het Brussels Airport House, een samenwerkingsverband tussen verschillende economische actoren op de luchthaven, moest de instroom van nieuwe werknemers op de luchthaven verbeteren, vereenvoudigen en versnellen.

Uit de cijfers die Maes heeft opgevraagd, blijkt nu dat het Brussels Airport House (BAH) vorig jaar 336 mensen aan een luchthavenjob heeft geholpen. "De nieuwe cijfers bewijzen dat de aanwervingen vlotter lopen. Spontane bezoekers vinden steeds meer de weg naar het BAH", zegt Maes. Intussen staan er wel nog steeds 478 vacatures open. Volgens het N-VA parlementslid plant het BAH bijkomende initiatieven. "Er wordt gewerkt aan de naambekendheid via een te lanceren mediacampagne. Eind dit jaar volgen er een nieuwe naam, nieuwe kantoren en een nieuwe site die het BAH nog steviger in de markt moeten zetten als belangrijke speler op de luchthaven".