Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brusselsesteenweg Grimbergen blijft dicht t.h.v. Maalbeek tot maart 2017

Brusselsesteenweg Grimbergen blijft dicht t.h.v. Maalbeek tot maart 2017

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte in juni 2016 met de herinrichting van de Brusselsesteenweg (N202) in Grimbergen. Nog zeker tot maart 2017 wordt er gewerkt tussen het kruispunt met de Wolvertemsesteenweg (N211) en dat met de Lagesteenweg. De Brusselsesteenweg (N202) blijft ter hoogte van de Maalbeek minstens tot dan afgesloten voor het  doorgaand verkeer. Ook de werkzaamheden van de nutsmaatschappijen gaan ondertussen verder. 

De herinrichting van de Brusselsesteenweg (N202) en Wolvertemsesteenweg (N211) wordt uitgevoerd in verschillende fasen. De werkzaamheden van Wegen en Verkeer startten in de Brusselsesteenweg (N202) op diverse locaties. 

Werken in Brusselsesteenweg op volle toeren

In fase 1 van de Brusselsesteenweg (N202) werkt Wegen en Verkeer tussen het kruispunt met de Wolvertemsesteenweg en dat met de Lagesteenweg. Vanaf de Wolvertemsesteenweg (N211) tot aan de Maalbeek werden de fundering en onderlagen asfalt van de rijweg al aangebracht. In de komende maanden volgt hier de aanleg van het voet- en fietspad. Tot slot wordt de rijweg afgewerkt.

Ter hoogte van de Maalbeek worden rioleringswerken uitgevoerd onder de koker. Daarnaast worden op dit moment ook de noodzakelijke voorbereidende werken (bewapenen en bekisten) uitgevoerd om de nieuwe koker te bouwen. Tussen de duiker van de Maalbeek en het kruispunt met de Lagesteenweg werd de riolering al vernieuwd. In dit deel van de Brusselsesteenweg sluit de aannemer de woningen nu aan op de nieuwe riolering. Dit gebeurt woning per woning en neemt nog enige tijd in beslag. Daarna wordt ook in dit deel gestart met de aanleg van de nieuwe rijweg.

Ook tot fase 1 behoort het gedeelte tussen het kruispunt met de Merodestraat en dat met de Spaanse Lindebaan. Hier wordt momenteel het nieuwe fietspad aangelegd.

(c) Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant

Eandis werkt tussen Speelbroek en Lagesteenweg 

Naast Wegen en Verkeer werkt ook Eandis nog steeds in de Brusselsesteenweg. Zij startten hun werkzaamheden in 2015 en voeren nu de laatste ingrepen uit. In de komende maanden verplaatsen en vernieuwen zij hun leidingen tussen het kruispunt met Speelbroek en dat met de Lagesteenweg. Wanneer de leidingen zijn aangelegd, sluiten ze de huizen aan op de nieuwe kabels en leidingen. Dit is voor hen het laatste gedeelte in de Brusselsesteenweg. 

Omleiding voor het verkeer

Het verkeer kan in beide richtingen een omleiding volgen via de Spaanse Lindebaan en de Wolvertemsesteenweg (N211). Fietsers kunnen in beide richtingen een omleiding volgen via de Spaanse Lindebaan, Merodestraat, Brusselsesteenweg, Lagesteenweg en Beiaardlaan. Het doorgaand verkeer wordt aangeraden om gebruik te maken van de A12 en de ring rond Brussel (R0).  (foto: Agentschap Wegen en Verkeer)