Crematorium Zemst officieel geopend

don 22 okt 2015

In Zemst werd het nieuwe crematorium Daelhof bij Eppegem gisteravond officieel geopend. De voorbije maanden werden er al zo'n 4.000 crematies uitgevoerd. 

Het nieuwe crematorium Daelhof langs de Erasmuslaan in Eppegem (Zemst) vervangt het oude in Vilvoorde en wordt uitgebaat door de intercommunale Havicrem. In februari werd het crematorium in gebruik genomen. “In totaal werden er al zo’n 4.000 crematies uitgevoerd, tegen het einde van het jaar zullen er dat wellicht 5.000 zijn”, aldus Frank De Bock, de directeur van het crematorium.

Naast verschillende koffietafels, beschikt het crematorium ook over drie aula's met elk eigen ruimtes zodat families elkaar niet hoeven te kruisen. Voorts zijn er drie crematieovens beschikbaar. Ze zijn uitgerust met de nieuwste technologieën. “Het zijn ovens die kingsize gemoduleerd zijn en een enorme capaciteit hebben. De crematie gebeurt nu ongeveer op een uur en vijftien minuten”, verduidelijkt De Bock.

In het nieuws op RINGtv krijgt u vanavond al een korte rondleiding. In onze VIVA!-special rond afscheid (31/10) krijgt u een ruime blik achter de schermen.