armoe_drogenbos.png

Dag van de Armoede in Drogenbos

zon 15 okt 2017

In Drogenbos stond zaterdag alles in het teken van de Dag tegen de Armoede. Onder het motto 'Samen Drogenbos Ensemble' sloegen Samenlevingsopbouw Vlaams-Brabant en het OCMW van Drogenbos de handen in elkaar. Doel: de kinderen van de gemeente een onvergetelijke dag te bezorgen. 

Drogenbos scoort slecht wat betreft kinderarmoede. En dus wil de gemeente daar wat aan doen. Vandaar het idee om 'Samen Drogenbos Ensemble' te organiseren, een dag speciaal voor kansarme kinderen met op het programma onder andere springkasteel, volksspelen en allerlei andere activiteiten. Plaats van afspraak was de gemeentelijke basisschool in Drogenbos.

Het initiatief gaat uit van het OCMW van Drogenbos en van Samenlevingsopbouw Vlaams-Brabant. De samenwerking resulteerde ook in Passage 4, een project dat kinderarmoede in de gemeente op een structurele manier wil aanpakken. Zaterdagavond werd in Drogenbos ook de intentieverklaring 'Drogenbos tegen de armoede' ondertekend. Hiermee beloven alle partners (bewoners, organisaties en gemeente) dat ze hun schouders onder het project zullen zetten. 

"We zouden heel graag hebben dat het project blijft voortbestaan", zegt Stephanie Walravens, bestuurssecretaris van het OCMW in Drogenbos. "Nu gaat het om een periode van 2 jaar, maar wij zouden graag hebben dat het continu kan blijven voortbestaan."