Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dit weekend hinder op Ring met aansluiting E19

Dit weekend hinder op Ring met aansluiting E19

Dit weekend wordt er gewerkt op de verbinding tussen de ring rond Brussel en de E19. Op verschillende plaatsen moet het verkeer over 1 rijstrook. De werken gebeuren tussen vrijdagavond 21u en maandagochtend 5u. Zowel op zaterdag als op zondag wordt er overdag hinder verwacht.
 

De aannemer voert asfaltwerken uit om de nieuwe wegenis van het verkeersknooppunt Machelen aan te sluiten op de reeds bestaande wegen. Deze werken gaan door op drie lussen: de lus van de buitenring naar de E19, de lus van de E19 naar de buitenring en de lus van de E19 naar de binnenring.

Op deze drie lussen wordt het verkeer op 1 rijstrook gebracht. Dit zal de nodige verkeershinder veroorzaken tussen vrijdagavond 21u en maandagochtend 5u. De grootste hinder wordt verwacht op de aansluiting van de buitenring met de E19 richting Antwerpen. Het verkeer vanuit Namen en Ittre rijdt best via de binnenring naar Machelen.
 

Opzet van de werken

Het bestaande verkeersknooppunt in Machelen dat de E19 met de ring rond Brussel (R0) verbindt, ligt er al sinds de jaren zeventig, maar werd nooit volledig in gebruik genomen. Daar komt nu verandering in. Vier verkeersarmen worden afgewerkt en de Brusselse ring (R0) wordt aangesloten op de Woluwelaan (R22). Eens de nieuwe verkeerslussen in gebruik zijn, wordt de bestaande afrit van de binnenring (R0) naar de Woluwelaan geschrapt (R22). Na de werken zal het verkeer veiliger en vlotter verlopen.