Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gloednieuw fietspad aan Verbrande Brug in Grimbergen stuk gereden door fietsers

Gloednieuw fietspad aan Verbrande Brug in Grimbergen stuk gereden door fietsers

In Grimbergen negeren heel wat fietsers en autobestuurders de werfsignalisatie aan de werkzaamheden aan de Verbrande Brug. Daardoor wordt er heel wat schade aangebracht aan het vernieuwde wegdek. Zo vertoont het nieuwe fietspad diepe groeven omdat er fietsers er te snel gebruik van maakten. 

Maandagavond had de aannemer nog maar pas de werf verlaten of fietsers reden al over het pas aangelegde fietspad. Het rode beton was nog maar net gegoten en daardoor nog zacht. Over een afstand van 12 meter zijn er nu diepe groeven in het fietspad. “We hebben al overlegd met de aannemer. Het beton moet er opnieuw uit om dat stuk fietspad opnieuw aan te leggen”, vertelt ons waarnemend burgemeester Chris Selleslagh.

Maar dat betekent dat de Verbande Brug opnieuw moet afgesloten worden. Voor de gemeente betekent de herstelling ook een aardige meerkost. Grimbergen gaat daarom klacht indienen tegen onbekenden en heeft de politie een proces-verbaal laten opstellen.

Voorts gaat de gemeente strenger optreden tegen fietsers of autobestuurders die de wegomleiding negeren. “Kort nadat de toplaag gegoten was, reden er ook al wagens over het nieuwe wegdek en gisteren reed een bestuurder over de nieuwe wegschilderingen. Vorige week reed er zelfs een heel fietspeloton door de werf. Mogelijk zullen er dus nog herstellingen moeten gebeuren”, aldus Selleslagh.