pepingen.png

Goed en slecht nieuws voor dorpskern van Pepingen

din 12 dec 2017

Er is goed en tegelijk ook slecht nieuws voor de heraangelegde dorpskern van Pepingen. Het positieve nieuws is dat automobilisten er veel trager rijden dan voorheen. Het slechte nieuws is dan weer dat er nog altijd problemen zijn met het wegdek.

85 % Van de chauffeurs rijdt in de dorpskern van Pepingen trager dan de opgelegde 50 kilometer per uur. Dat blijkt uit een grote snelheidscontrole die daar onlangs werd gehouden. Volgens Pepings burgemeester Decrick zijn die positieve resultaten het gevolg van de herinrichting van het dorpscentrum, "hoewel enkele jaren geleden er nog voor- en tegenstanders waren van de herinrichting."

Een week lang werden in totaal 87000 voertuigen gecontroleerd. De gemiddelde snelheid van de gecontroleerde voertuigen was 42 kilometer per uur. Op de Ninoofsesteenweg die dwars door het centrum van Pepingen loopt werd vroeger veel te snel gereden.

Minder goed nieuws is dat er nog altijd problemen zijn met het wegdek en dat er verzakkingen zijn vastgesteld. Volgens burgemeester Decrick is het beton van verschilende kwaliteit en zouden de testen op het vlak van duurzaamheid ook niet goed zijn. Het gevolg zijn discussies tussen de aannemer en het Vlaams Gewest, bevoegd voor de Ninoofsesteenweg.

Burgemeester Decrick hoopt alvast dat er geen nieuwe werken moeten gebeuren, omdat de inwoners daar dan weer het slachtoffer zouden van zijn.