eurostadion6.jpg

Heeft Anderlecht geen interesse meer in Eurostadion?

don 16 feb 2017

Het ziet er benard uit voor het Eurostadion dat zal gebouwd worden op parking C aan de Heizel. Volgens de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen is er ook bij Anderlecht, de belangrijkste partner van Ghelamco, nog maar weinig animo voor het project en is een exit nakend.

Het is de bedoeling dat voetbalclub de hoofdhuurder wordt van het gloednieuwe Eurostadion. Maar Anderlecht kan zich nog steeds niet vinden in de bouwplannen en pikt het niet dat Ghelamco de bouwaanvraag indiende nog voor Anderlecht groen licht gaf voor het ontwerp. De bestuursraad van Anderlecht heeft dinsdag naar verluidt de plannen nog eens grondig geanalyseerd. Het merendeel van de bestuurders zou volgens Het Laatste Nieuws akkoord zijn met een afwijzing van de plannen. Maar dat wil de club niet officieel bevestigen.

Hamvraag is dan natuurlijk of het Eurostadion nog een draagvlak heeft als na de Voetbalbond ook Anderlecht het Eurostadion niet als thuisbasis wil. (simulatiefoto Ghelamco)

Grimbergen buigt zich opnieuw over afschaffing buurtweg

De afschaffing van de buurtweg staat alvast geagendeerd op de volgende gemeenteraad in Grimbergen. Dat laat ons Bart Laeremans van de oppositiepartij Vernieuwing weten. “Er wordt voorgesteld dat de gemeenteraad de beslissing van 26 januari (verwerping van de afschaffing) zou intrekken. Het college wil dus plooien voor de chantage van Brussel en Ghelamco”, aldus Laeremans. De partij hoopt alvast dat Anderlecht spoedig zijn beslissing bekend maakt zodat er voor iedereen klaarheid komt.