Nacht van de Korte Broek nog één keer op Boekfosplein Asse

din 9 feb 2016

De bekende party ‘Nacht van de Korte Broek’ mag nog een keer georganiseerd worden op de Boekfosparking in Asse. De Scouts en Gidsen Asse halen dus hun slag thuis.

Asse wil dat alle fuiven voortaan georganiseerd worden in ’t Jass, het jeugdcentrum van de gemeente. Dus ook de ‘Nacht van de Korte Broek’ mocht niet langer georganiseerd worden op het Boekfosplein. Maar dat was niet naar de zin van de Scouts en Gidsen Asse. Volgens hen is de capaciteit daar veel te beperkt en zouden daardoor ook de inkomsten gehalveerd worden. (Bekijk ook de reportage: ‘Nacht van de Korte Broek voortaan op ’t Jass Asse’)

Op de sociale media ontstond een zware proteststorm. Protestfilmpjes werden er massaal gedeeld en ook vanuit politieke hoek was er kritiek. Onder meer oppositiepartij N-VA en Jong CD&V betreurden de beslissing van het gemeentebestuur.

Daarom besliste het schepencollege gisteren om de Scouts en Gidsen alsnog een vergunning te geven waardoor de Nacht van de Korte Broek op 16 april dan toch kan georganiseerd worden op het Boekfosplein. Dat meldt Jong CD&V Asse op Facebook. Maar het wordt sowieso wel de laatste editie daar. Het schepencollege houdt immers vast aan de beslissing dat alle jeugdactiviteiten moeten geconcentreerd worden aan jeugdcentrum ’t Jass. 

Bekijk hieronder het protestfilmpje van Scouts en Gidsen Asse