fietsbrug.jpg

Nieuwe fiets- en voetgangersbrug in Zemst

woe 29 maa 2017

Zemst is een fiets- en voetgangersbrug rijker. Vanmorgen heeft een grote kraan de stalen constructie over de Zenne in Eppegem geplaatst. De brug, die 300.000 euro heeft gekost, vormt een belangrijke schakel voor het traject Mechelen-Vilvoorde op de F1, de fietssnelweg tussen Antwerpen en Brussel. 

“We weten uit cijfers die we vezamelen dat dit een zeer groot fietspotentieel heeft, vandaar dat we hier samen met de gemeente, de Vlaamse overheid en de provincie investeren om hier een veilig en comfortabel fietspad aan te leggen”, verduidelijkt gedeputeerde Tom Dehaene die ook voorzitter is van Waterwegen & Zeekanaal.

Voorlopig is er nog geen weg naar de brug, maar die wordt nog voor de zomer gerealiseerd, zodat  fietsers en voetgangers dit gedeelte van de fietssnelweg kunnen gebruiken. “Hier zal na de afwerking van de brug het jaagpad worden aangelegd en verderop aan de Heidestraat in Zemst zal een tweede brug worden gebouwd met Europese steun en ook daar zal het jaagpad verbreed en verhard worden”, besluit Kevin Polfliet, woordvoerder bij Waterwegen en Zeekanaal.

Op onze Facebookpagina is alvast te zien hoe de klus vanmorgen geklaard werd.