Nieuwe uitbater voor dierenasiel in Zemst

woe 22 nov 2017

Er is een nieuwe uitbater  voor het Dierenopvangcentrum Zemst. De gemeente vertrouwde het asiel toe aan de vzw Stop Dierenmishandeling.

Eind oktober zette de gemeente Zemst de samenwerking met de vzw die toen het asiel uitbaatte stop.Zemst nam het gebouw van de vzw over voor een bedrag van 75.000 euro. Zemst ging op zoek naar een nieuwe uitbater en die is nu gevonden. Het gaat om de vzw Stop Dierenmishandeling, die bij de selectie als beste kandidaat uit de bus kwam.

Net zoals het gemeentebestuur is de vzw van mening dat Zemst en omgeving een waardig asiel verdient, met ruime openingstijden en vrije toegang voor iedereen. De vzw Stop Dierenmishandeling voorziet dan ook een dagelijkse permanentie en dat de klok rond. De vzw wil de mensen ook sensibiliseren met tal van acties en activiteiten. Er komt ook een nieuwe shop in het asiel, waarvan de opbrengsten integraal zullen gaan naar het dierenopvangcentrum.

In 2018 start de vzw met de opvang van katten, omdat alle faciliteiten voor die dieren voorzien zijn. Het is de bedoeling om een aantal hondenverblijven te bouwen.