hefbrug.jpg

Ophaalbrug in Vilvoorde zaterdag afgesloten

vrij 10 feb 2017

De hefbrug over het zeekanaal Brussel-Schelde in Vilvoorde zal morgen de hele dag afgesloten zijn voor alle wegverkeer. De dienst Elektromechanica en Telematica van de Vlaamse overheid zal er in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer preventieve veiligheidswerken uitvoeren.

De werken aan de hefbrug over het zeekanaal Brussel-Schelde in Vilvoorde passen in een reeks veiligheidsingrepen op verschillende bruggen. Er worden grendels geplaatst die bij een eventuele aanvaring van de brug moeten vermijden dat het brugdek wordt omhoog getild of uit balans geraakt.  

Om de werken op een veilige manier te kunnen uitvoeren is de brug die dag afgesloten voor alle verkeer. Het brugdek zal daarbij worden opgehaald om de grendels te kunnen bevestigen op de landhoofden op beide oevers van het zeekanaal.  

In samenspraak met het gemeentebestuur worden de onderbreking gepland in het weekend. Zaterdag zal de brug van 7u tot maxiamaal 19u onderbroken zijn voor alle wegverkeer. De Lijn voorziet omleidingen langs de Verbrande Brug voor de buslijnen 261, 820 en 821.