Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Overijse blijft zich verzetten tegen Fluxys-gasleiding

Overijse blijft zich verzetten tegen Fluxys-gasleiding

De gemeente Overijse blijft zich verzetten tegen de aanleg van een gasleiding tussen de Welriekendedreef en de Rameistraat. Ze gaat nu een kort geding aanspannen bij de Raad voor Vergunningsbetwisting. Dat laat de gemeente weten in een persbericht.

Sinds vorig jaar heeft de NV Fluxys Belgium verschillende procedures opgestart om de noodzakelijke vergunningen te bekomen voor de aanleg van een aardgasleiding op het grondgebied Overijse en Hoeilaart. Die moet het distributienetwerk van Sibelga versterken in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Eerder gaf Overijse al ongunstige adviezen voor zowel de vervoersvergunning, de verklaring openbaar nut, de stedenbouwkundige vergunningsaanvragen en de milieuvergunning. Maar tegen elk van deze vergunningen werd een verzoek tot schorsing en vernietiging gevorderd.

Ondanks deze vorderingen liet de Fluxys met een aangetekend schrijven weten dat de werken aan de gasleiding toch deze week zullen starten. Maar zover wil Overijse het niet laten komen. Daarom heeft de raadsman van de druivengemeente een kort geding aangespannen bij uiterst dringende noodzaak bij de Raad voor Vergunningsbetwisting tegen de intentie van Fluxys om de werken te starten.