Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vermijd Woluwelaan en gebruik E40 en Ring rond Brussel

Vermijd Woluwelaan en gebruik E40 en Ring rond Brussel

Vorige maandag is het Agentschap Wegen en Verkeer gestart met de herinrichting van de gewestweg Woluwedal in Kraainem. En die veroorzaakt heel wat verkeersmoeilijkheden. Meer dan verwacht. Wegen en Verkeer roept daarom op de Woluwelaan en het Woluwedal zoveel mogelijk te vermijden en gebruik te maken van de E40 en de Ring rond Brussel. 

“Tijdens werkzaamheden is er de eerste dagen altijd meer verkeershinder. Maar de weggebruikers wennen dan aan de tijdelijke verkeerssituatie en dan stabiliseert de situatie zich doorgaans”, vertelt Anton De Coster. Maar op het Woluwedal blijft de hinder aanhouden. De werf werd daarom uitgebreid doorgelicht. Ook de inrichting en de signalisatie werden verbeterd. Zo had de aannemer te weinig betonnen stootbanden geplaatst. Dat leidde ertoe dat bepaalde weggebruikers de signalisatie negeerden en tussen de betonnen stootbanden doorreden om toch de gewestweg te kruisen.  Daardoor vertraagde het verkeer nog meer en werd ook de veiligheid van de werknemers in gevaar gebracht.

Wegen en Verkeer benadrukt dat de huidige verkeersituatie de best mogelijk oplossing is voor deze werf. “In de huidige werfinrichting kan het verkeer de gewestweg nog in beide rijrichtingen gebruiken. Met één rijstrook per rijrichting kan je op een weg met deze verkeersdrukte wel geen kruisende bewegingen meer toelaten, anders gaat het nog veel trager. Daarom hebben we een tijdelijk systeem ingevoerd waarbij het verkeer enkel gebruik moet maken van keerpunten om aan de andere kant van de gewestweg te geraken“, aldus De Coster.

Om de lokale verkeersdruk zoveel mogelijk te verlichten vraagt het Agentschap om het Woluwedal zoveel mogelijk te vermijden. Het verkeer over de lange afstand kan het best de E40 en de Ring rond Brussel nemen in plaats van de Woluwelaan.