Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voor sommige handelaars dreigt het faillissement door werken Woluwedal

Voor sommige handelaars dreigt het faillissement door werken Woluwedal

De handelaars in Zaventem zijn misnoegd. Door de vertraging van de werken aan het Woluwedal zien ze hun inkomsten dalen. Die werken liggen sinds november stil. Voor sommige handelaars dreigt zelfs een faillissement. 

Handelaars die een zaak hebben ter hoogte van de werken aan het Woluwedal in Sint-Stevens-Woluwe en Kraainem zijn het meer dan beu. De werken liggen sinds november stil omdat de funderingen de nieuwe riolering niet konden dragen. Het geduld van de handelaars raakt stilaan op. Klanten blijven weg, met als gevolg een gevoelige daling van de omzet. Hans Zielens had bij de opening van zijn winkel vorig jaar wel rekening gehouden met de werken, maar dit loopt de spuigaten uit. “Ik ben gestart met 25 personeelsleden. De helft is intussen weg. Dat zegt genoeg”, aldus Zielens.

De handelaars vragen de Vlaamse regering dan ook om klaarheid te scheppen over de timing en het verdere verloop van de werken. Ze vragen ook een betere bewegwijzering en een bereikbaarheid van hun winkels.

De handelaars krijgen de steun van de gemeente Zaventem. Burgemeester Holemans luidde al de alarmbel bij Wegen en Verkeer en bevoegd minister Weyts. Maar antwoorden kreeg ze voorlopig nog niet.