Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Roosdaal

Nieuws

Erfgoeddag vandaag: kiezen voor onze geschiedenis

Sport

Gerard Desanghere uit Borchtlombeek overleden

Nieuws

Heerlijk ravotten op zonovergoten Buitenspeeldag

Nieuws

Proefcentrum Pamel start met aanleg proefveld voor Schaarbeekse krieken

Het provinciaal Proefcentrum Pamel in Roosdaal is gestart met de aanleg van een proefveld voor Schaarbeekse krieken. Het gaat daarmee in op een vraag van de Hoge Raad van Ambachtelijke Lambiekbieren (HORAL). Deze zoete kriek met een aroma van vanille over amandel geeft door zijn specifieke...

Nieuws

1,2 Miljoen euro voor meer en betere natuur

De provincie Vlaams-Brabant geeft 166.502 euro subsidies aan 14 natuurprojecten in Vlaams-Brabant. Sinds 2013 kregen al 136 gemeentelijke natuurprojecten financiële steun van de provincie, goed voor een totaalbedrag van 1 miljoen 245.000 euro.

Nieuws

Politieke partij 'Groen Roosdaal' ziet levenslicht

Volgende zaterdag, exact een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen, wordt de partij Groen Roosdaal boven het doopvont gehouden. Groen Roosdaal komt met een positief verhaal en trekt met de slogan ‘Het kan anders’ naar de kiezer. 

Nieuws

Verfrissende ijsjes voor Pajotse honden

De winterperiode is voor ijsventers een dode tijd. Maar die van de Pajotse Crèmekar uit Gooik hebben die tijd nuttig besteed. Ze ontwikkelden een nieuw ijsje … voor honden.

Nieuws

Mulitmediaal spektakel De Passie vanavond op RINGtv

Vanavond vanaf 18u zendt RINGtv De Passie uit, een multimediaal spektakel over het passieverhaal.

Nieuws

Ontdek Pajot Zenne deelt 50.000 gratis postkaarten uit

 De komende maanden verdeelt Ontdek Pajot Zenne 50.000 gratis postkaarten met daarop prachtige plekjes in de regio Pajottenland en Zennevallei. Van elke gemeente staat er een mooie landschap of monument op.

Nieuws uit jouw regio

Nieuws

Ternat plaatst zich op de kaart als Groene Halte

De vereniging TreinTramBus, de NMBS en De Lijn zetten Ternat op de toeristische kaart als Groene Halte. In samenwerking met het gemeentebestuur werd een groene wandeling uitgewerkt van het station van Ternat tot de treinhalte van Essene-Lombeek of het station van Liedekerke.