Leeuw verliest thuis met het kleinste verschil van Tervuren-Duisburg

maa 13 feb 2017

Een pijnlijke 0-1 nederlaag voor Leeuw dat een punt verdiende.

Beide ploegen maken er een leuke voetbalnamiddag van en tekenen van bij de aftrap voor offensief voetbal.  Dat resulteert in heel wat hoekschoppen voor beide teams.  In de 10de minuut komt een afvallende bal in de voeten van Wautraets.  Zijn schot wijkt af op een verdediger van SK Leeuw waardoor doelman De Braekeleer bijna verschalkt wordt.  Met een prachtige zweefsprong duwt hij de bal over de dwarslat.  Het spel blijft goed heen en weer gaan.  Voor SK Leeuw trapt Timothy Van Roy een aantal maal op doel.

Tervuren-Duisburg ziet een schot van de bedrijvige Delmotte net naast gaan. In de 20ste minuut mag  Leeuw een vrije trap nemen.  Aanvoerder Berth levert een gemeten voorzet af. De Broyer draait zich met de rug naar doel mooi vrij, maar ziet zijn schot op de paal belanden.  Nadien nemen beide teams  gas terug .  Pas tegen het einde van de eerste helft noteren we nog een mooie kopbalmogelijkheid voor Weemaels.  De bezoekende doelman Waite is bij de pinken.  De daaropvolgende counter levert dan weer een kans op voor Tervuren-Duisburg.  Doelman De Braekeleer laat zich niet verschalken en we gaan de rust in met 0-0.

Bij aanvang van de tweede helft is het duidelijk dat Tervuren-Duisburg zo vlug mogelijk wil scoren.  Al in de 3de minuut voorkomt doelman De Braekeleer met een reflex een 0-1 achterstand.  SK Leeuw blijft goed meespelen maar kansen van De Broyer en de gebroeders Van Roy blijven onbenut.  Op het kwartier lijkt bezoeker Delmotte alleen op doel af te steven, maar hij wordt door de ingevallen Backaert foutief gestopt.  Terecht geel.  Drie minuten later krijgt hij een tweede gele kaart en moet  Leeuw met 10 verder.  Ondanks de man minder blijft Leeuw in de kansen geloven.  Timothy Van Roy trapt een vrije trap recht in de handen van doelman Waite. Demuylder richt zijn schot net over de dwarslat.  Aan de overzijde besluit Pirotte in het zijnet en trapt Delmotte rakelings naast.  Op het half uur glipt Glenn Van Roy door de buitenspelval, stevent op doel af en legt terug op zijn broer Timothy.  Iedereen ziet de 1-0 in de maak, maar door een vreemde bots van de bal mist hij zijn schot.  Weg ultieme kans op de 1-0.  Op de daaropvolgende aanval van Tervuren-Duisburg valt de bal na defensief geharrewar in de voeten van Pirotte die De Braekeleer geen schijn van kans laat.  In plaats van 1-0 staat het plots 0-1.  Een zware mokerslag voor SK Leeuw.  Nog één kans tekenen we nadien op voor SK Leeuw.  Berth brengt een vrije trap voor doel, maar de bezoekende doelman pakt.

Op basis van het geleverde spel verdiende SK Leeuw zeker een punt.