Meise wint op Leeuw en blijft in het spoor van Ternat

7 jaar geleden

Meise scoort twee keer in de eerste helft en laat Leeuw niet meer terugkomen.  1-2 is de eindstand.

In het begin van de wedstrijd is het overwicht voor Meise. De bezoekers leggen mooie combinaties op de mat, maar pogingen van onder meer El Basra, Achaoui en Ounis leveren geen resultaat op. Op de eerste kans van Leeuw is het een half uur wachten.  Na een mooie combinatie tussen Jimmy Demedts en Glenn Van Roy verschijnt Van Roy alleen voor de bezoekende doelman. De lob van Van Roy is net niet goed genoeg en doelman Claes kan de 1-0 voorkomen.  Iedereen maakt zich op voor een 0-0 ruststand, maar concentratieverlies bij SK Leeuw beslist over de wedstrijd.  In de 38ste minuut leidt Leeuw balverlies op het middenveld.  Achaoui verschijnt alleen voor keeper De Braekeleer die geen schijn van kans heeft.  0-1. SK Leeuw probeert onmiddellijk de stand in evenwicht te brengen.  Een prachtige trap van Pauluzzi wordt al even mooi gepareerd door de bezoekende doelman die onmiddellijk een counter lanceert.  Bij SK Leeuw vergeet iedereen de aalvlugge Achaoui die de 0-2 binnentrapt.  Op slag van rust nog een reuzenkans voor SK Leeuw wanneer Jordi De Vroede een corner op de kruising kopt.  0-2 aan de rust.

De tweede helft is nog maar net afgetrapt of doelman De Braekeleer moet 2 keer in actie komen om een 0-3 achterstand te voorkomen.  Meise blijft de beter combinerende ploeg, maar op wilskracht blijft SK Leeuw zoeken naar de aansluiting.  Ei zo na levert dat op het kwartier resultaat op wanneer de ingevallen De Broyer doorsteekt op Glenn Van Roy, maar doelman Claes redt.  Meise blijft het overwicht behouden, maar uitgesproken kansen levert dat niet op.  SK Leeuw bundelt nog éénmaal de krachten en dat loont in de 40ste minuut.  De ingevallen Van Isterdael steekt vanop eigen helft mooi binnendoor, Glenn Van Roy is iedereen te snel af is en schiet de aansluitingstreffer voorbij de bezoekende doelman.  1-2.  Een Leeuws slotoffensief kan niets meer aan de stand veranderen.

DOELPUNTEN: 0-1 (Achaoui), 0-2 (Achaoui), 1-2 (Van Roy)