Wambeek klopt Steenhuffel en is alleen leider

maa 13 feb 2017

Wambeek voert de RINGtv League aan na een 3-0 overwinning tegen Steenhuffel.

De thuisploeg kan weer rekenen op zijn volledige kern na de terugkeer van geschorste en gekwetste spelers. Vanaf de eerste minuut worden de bezoekers onder druk gezet. In de 4e minuut wordt een vrijschop van Desmet door Wambacq nipt naast gekopt. Een paar minuten later wordt Vanhoutte  foutief gehaakt in de 16 meter. De logische strafschop wordt door Thiebaut omgezet (1-0).

In de 10e minuut bestoken de bezoekers het thuisdoel , maar het schot gaat voorlangs. Net voor het kwartier verstuurt Desmet een voorzet naar Van Poucke, die niet twijfelt en de bal overhoeks binnenkopt (2-0). De ruststand.

Vijf minuten na de rust moet -na het uitvallen van Wambacq in de eerste helft- ook Thiebaut gekwetst naar de kant. Hierdoor is de schwung bij Wambeek weg en moet Vanzeebroeck attent reageren op een afstandsschot van de bezoekers. Toch kan in de 67e minuut Van Poucke een bal verlengen in de loop van Vereertbrugghen die de bal voorbij de doelman kan tikken en de stand op 3-0 brengt. Eindstand 3-0 en Wambeek alleen leider.