vlcsnap-2016-01-14-15h21m03s139.png

100-jarige student neemt afscheid van Strombeeks tekenatelier

don 14 jan 2016

In Grimbergen heeft Frans Pardaens afscheid genomen van het tekenatelier in het cultuurcentrum Strombeek. Hij is net 100 geworden en wil het wat rustiger aandoen. 

Sinds 2008 kwam Frans Pardaens wekelijks naar het tekenatelier in cultuurcentrum Strombeek. Hij was volgens de docent de motor van de tekengroep.

Nochtans is Frans, die in vorig leven kleermaker was, pas na zijn 65-ste beginnen tekenen. “Ik zat aan zee toen ik een tekenaar aan het werk zag die portretten maakte. Op dat moment heeft de microbe mij gebeten. En ik was er van overtuigd dat als ik gepassioneerd ben, ik het ook wel zou kunnen leren. En zo is het begonnen”, aldus Frans Pardaens vanavond in KrisKras.

Frans stopt nu met het tekenatelier. Maar in het rusthuis waar hij woont, maakt hij nog iedere dag 2 à 3 portretten. “Ik teken graag mensen omdat ik ze graag zie. Het is niet meer dan dat”, aldus de kranige kunstenaar.

Voor zijn collega-studenten had Frans Pardaens tijdens zijn afscheid een mooie verrassing in petto. Je verneemt er meer over vanavond in KrisKras.