rozenlaan.png

40 Bijkomende voorwaarden voor bouw flats Rozenlaan in Liedekerke

zon 10 dec 2017

De provincie Vlaams-Brabant legt de bouwpromotor die 60 flats wil bouwen in de Rozenlaan in Liedekerke maar liefst 40 bijkomende voorwaarden op. De buurtbewoners, die van meet af aan tegen het project gekant waren, zien daarin een bevestiging van het feit dat het dossier er kost wat kost wordt doorgedrukt. 

Midden september liet de gemeente Liedekerke weten geen vergunning te geven voor de bouw van 60 flats in de Rozenlaan. Eerder was er in Liedekerke al heel wat protest gerezen tegen de bouw van de appartementen. Volgens het actiecomite Ro-Re-Mi zijn de inplanting, de localisatie en de randvoorwaarden die de projectontwikkelaar voorstelde, absoluut niet haalbaar. Het actiecomité beklemtoont verder dat de gevolgen op het vlak van verkeer worden onderschat en het actiecomité betreurt ook dat met het project een waardevol stuk groen verdwijnt.

Het was uiteindelijk aan de provincie Vlaams-Brabant om de knoop door te hakken en die legt de bouwpromotor nu maar liefst 40 extra voorwaarden op. De buurt ziet daarin een bevestiging van het feit dat het project kost wat kost moet worden doorgedrukt. Buurtbewoners vragen lokale politici uit te leggen waarom ze zo'n voorstander zijn van het project. De buren laten weten dat ze met hun raadsman overleggen hoe ze de bouw alsnog kunnen voorkomen.